Divat és művészet szupermenő duója

2016. július 21.
A COS nemrég jelentette be folyamatos együttműködését a kiemelkedő londoni Serpentine Galleries intézménnyel, amit a Park Nights eseménysorozat további szponzorálásával is megfejeltek. Igazi szerethető kombinációja ez a művészeteknek és a divatnak.

Az évente megrendezésre kerülő Park Nights performansz-művészetet, zenét, filmet, táncot és irodalmat felkaroló rendezvénysorozat idén 2016. júniustól szeptemberig tart a kijelölt péntek estéken a Serpentine pavilonjában, amelyet a dán építészeti stúdió, a Bjarke Ingels Group (BIG) tervezett.

Julia Peyton-Jones, a nyári programsorozat igazgatója, és Hans Ulrich Obrist, a Serpentine Galleries társigazgatója a következőket mondták: „A Serpentine elismert Park Nights programsorozata rendkívüli élő események helyszínévé varázsolja a pavilont. Idén nyáron a Park Nights sorozat az előadás átalakító erejét vizsgálja az építészet, a költészet, a történetmesélés, a színház, a művészet és a tánc médiumán keresztül a BIG „kicsomagolt” pavilonjában. Köszönjük, hogy a COS már negyedik éve támogatja a Serpentine programjának ezen fontos elemét. Szeretettel várjuk a művészeket és a közönséget a parkban az izgalmas nyári rendezvényekre.”

A COS ügyvezető igazgatója, Marie Honda a következőket mondta az együttműködés kapcsán: „A Serpentine Galleries London egyik legfontosabb kreatív, oktatási és jótékony célú intézménye, amely mindig is jelentős hatást gyakorolt a COS csapatára. Megtiszteltetés, hogy ismét támogathatjuk a Park Nights rendezvénysorozatot, amely a kreativitás arcvonalában tevékenykedő művészeknek nyújt lehetőséget mesterségük bemutatására.”

Pólóra nyomott együttműködés

Az izgalmas rendezvénysorozat alkalmából a COS két korlátozott példányszámú pólót dob piacra, nőknek és férfiaknak. Az újragondolt klasszikusok tervezéséről ismert márka szellemiségéhez hűen olyan részletekkel frissíti fel az alapdarabot, mint az A-vonalú szabás és a gumírozott ujjszegély a nőknek, valamint a felhajtott ujj a férfiaknak szánt darabon. A szürke melánzs pólók 100% pamutból készülnek. A termékek július 12-től kaphatók a kijelölt COS üzletekben Londonban és Brightonban, a Serpentine Galleries-ben, valamint az interneten a cosstores.com oldalán Európa-szerte. A termék eladásából származó teljes bevételt a Serpentine Trust alapnak adományozzuk.

„A póló nyári alapdarabnak számít. Hogy megünnepeljük a Park Nights egész nyáron át tartó rendezvénysorozatának folytatólagos szponzorálását, olyan korlátozott példányszámú pólót szerettünk volna létrehozni, amely a márka szellemiségéhez hűen, egyszerű és időtlen formában gondolja újra ezt a klasszikus darabot,” mondta Karin Gustafsson, a COS kreatív igazgatója.

Ha pedig idén Londonban járnátok, íme a programok:

A művészet, építészet, zene, film, filozófia és technológia területéről meghívott résztvevők kifejezetten a Bjarke Ingels Group (BIG) által tervezett 2016-os pavilonra kreálták élőben bemutatott munkáikat. A szerkezeten belül helyet kapó multidiszciplináris előadásokkal a Park Nights lenyűgözően új építészeti élményt nyújt. Idén a Park Night rendezvénysorozat az élő találkozásban rejlő előadási potenciált tárja fel és az időalapú művészeti formák lehetőségeinek a kérdését feszegeti.

Június 8., szerda, 12:00: Park Nights Prelude: Az építészetről
Bjarke Ingels, Kunlé Adeyemi, Barkow Leibinger, Yona Friedman és Asif Khan beszélget a 2016-os pavilon és a Summer House építmények tervezéséről Julia Peyton-Jonesszal és Hans Ulrich Obristtal. A vitafórumok moderátora Vicky Richardson.

Június 10., péntek, 20:00: Fred Moten, Eileen Myles és Sondra Perry: Költészet és mozgókép
Fred Moten és Eileen Myles költők felolvasása a Serpentine pavilonjában. Sondra Perry multidiszciplináris művész  mozgóképes intervencióval válaszol.

Június 17., péntek, 20:00: Camille Henrot és Maria Loboda: A történetmesélésről
Az est során dél-olaszországi népmesék által inspirált történetmesélésre kerül sor, a közönség aktív részvételével a történet formálásában. A Fiorucci Art Trust művészeti alap közreműködésével az olaszországi Stromboliban évente megrendezésre kerülő Volcano Extravaganza fesztivál alkalmából.

Június 24., péntek, 20:00: Egy rádióballada története: Dalok az utazásról
Az Implicated Theatre, a Serpentine Edgware Road Project részeként a no.w.here művészei által 2011-ben alapított csoport Frances Rifkin színházi rendezővel közösen létrehozott darabja a közönség részvételével kerül előadásra. A színházi intervenciók estje a társadalmi igazság problémáira hívja fel a figyelmet.

Július 22., péntek, 20:00: Brian Belott
A New York-i művész, Brian Belott előadását a Serpentine pavilonjában a 20. század eleji Dadaista mozgalom ihlette.

Augusztus 12., péntek, 20:00: Silas Riener, Gondolgok: Tánc és fordítás, valamint Anne Carson munkája
Silas Riener táncos és koreográfus a test artikulációján keresztül tárja fel a tánc általi ábrázolás lehetőségeit. Az előadást a világtörténelem, személyes történetek és Anna Carson költő, műfordító és esszéíró munkássága ihlette. Az eredetileg a New York-i EMPAC-ban 2015-ben bemutatott előadást kifejezetten a Serpentine 2016-os pavilonjába dolgozták át.

Szeptember 16., péntek, 20:00: Jala Wahid
Jala Wahid izgalmas zenét ötvöz személyes és közös történetekkel, továbbá szobrászati és filmkészítői gyakorlatával a közös hatásokat, a nosztalgiát és memóriát tárja fel az est során.

Szeptember 23., péntek, 20:00: Late Junction, Bas Jannal, YEAH YOU és mások…
A BBC Radio 3’ Late Junction műsorának élő felvétele a Serpentine pavilonjába, élő zenei és művészeti fellépésekkel.