Gigászok Harca: amikor a beteg gyerekek biztosan győznek

2016. július 29.
Semmi átverés, ebből csak jól lehet kijönni: ha segítünk, nyerünk. Nyáron is lehetünk egyszerre jótevők és jót kapók.

Aki most nyújt konkrét segítséget az I. Sz. Bókay Gyermekklinikán gyógyuló betegeknek, az egy különleges, máshogy nem elérhető élmény részese lehet – mindenkit vár a Gigászok Harca! De pontosan miről van szó?

Sürgős és fontos

A Bókay Gyermekklinika munkatársai és angyalai azért dolgoznak, hogy a gyógyulásra váró kisbetegek a lehető leghatékonyabb és legjobb ellátást kapják. Ki szeretné, ha pici csecsemője, kisgyermeke sok-sok felesleges vizsgálaton esne át, vagy ha éppen túl sokat kellene várni egy amúgy is kellemetlen vizsgálatra? A Gyermekklinikának ezért szüksége van egy (közel 2 millió forint értékű) videóbronchoszkópra: ez a légzőszervi kisbetegek életét könnyíti meg azzal, hogy pici és mobilis eszközként bármikor és bárhol rendelkezésre áll, és olyan képanyagot állít elő, ami azonnal használható, továbbítható. Ez különösen fontos lehet olyan sürgős esetekben, ahol gyors beavatkozásra van szükség…

Kell egy csapat

A Bókay Gyermekklinika menő jótevőit pedig most különleges élmény várja: aki támogatja a mobilis bronchoszkópra indult gyűjtést az adjukössze.hu oldalon, az beszállhat a Gigászok Harcába is, azaz egy fantasztikus sárkányhajó-párviadalba, amelyben döntése szerint az egykori magyar jégkorong-válogatott és NHL-játékos Szuper Levente vagy az olimpiai bajnok vízilabdázó Steinmetz Ádám hajójában vehet részt. Gigászaink tehát most nem a jégen, és nem a medencében mérik össze tudásukat, hanem sárkányhajó párharcban a Dunán – ehhez pedig szükségük van egy csapatra.

A Bókay Gyermekklinikának pedig minden segítség számít, s az adományokért cserébe külön ajándék is jár: 5000 forint támogatásért például a nagyon hasznos „Mit tegyek, ha beteg a gyermekem?” című könyvet, ennek négyszereséért pedig csecsemő és gyermek újraélesztési tanfolyamon vehetünk részt. Aki pedig legalább 50 ezer forintot adományoz, az megnyerheti a két gigász egyedi felajánlását is: egy Szuper Levente által aláírt hokiütőt vagy egy Steinmetz Ádám által dedikált vízilabdát.

Az adományozó persze dönthet úgy, hogy a támogatáson túl nem „gigászkodna” – de ne feledjük, sportbajnokokkal sárkányhajózni most gyógyítók által is erősen javallott!

Részletek itt.