„Aki kiskorában klasszikus zenét hallgat, sokkal boldogabb lesz”

2016. augusztus 25.
Rajtunk is múlik, hogy az iskolákba az új tanévben is eljuthasson a Budapesti Fesztiválzenekar interaktív „zeneórája”.

Szimfónia a tanteremben! Kevés izgalmasabb óra lehet az iskolában, mint amikor a gyerekek élőben – az ország legjobb művészei által megszólaltatva – hallhatják egy szimfonikus zenekar hangszereit. Sőt kezükbe is vehetik, ki is próbálhatják azokat, így megtapasztalhatják azt a különleges élményt, amikor a zene az ujjaik alatt születik meg.

Kivételes és játékos

„Az az ember, aki kiskorában klasszikus zenét hallgat, sokkal boldogabb lesz egész életében!” – vallja Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója. Ez hívta életre a Hangszerkóstoló oktatási programot: kivételes bevezetés ez a tubák, nagybőgők és hárfák világába. A játékos, interaktív hangszerbemutató után az osztálynyi gyermek ajándékba kap egy minikoncertet, majd minden egyes zeneszerszámot ki is próbálhatnak a vonósoktól a réz- és fafúvósokon át az ütősökig.

Iskolások százai várják, hogy a Hangszerkóstoló eljusson hozzájuk
– ebben segíthetünk most a nonprofit kezdeményezések támogatására létrehozott adjukössze.hu oldalon. Így lehetőséget teremtünk arra, hogy egy kisgyerek talán először láthasson hangszert testközelből, sőt meg is szólaltassa a neki leginkább tetsző zeneszerszámot. Minél többen és többel támogatjuk most a kezdeményezést, annál több helyen zenélhet a Fesztiválzenekar a gyerekek bevonásával.

Megduplázzák
Szeretnénk, hogy saját vagy az ismerősünk gyerekének iskolája legyen a következő állomás? Adjuk meg az intézmény nevét az adományozáskor, a Fesztiválzenekar pedig kisorsol kettőt, ahová így biztosan eljut a program. Ráadásul kivételes felajánlást tett a zenekar amerikai baráti köre: a nyáron itthon összegyűjtött összeget megduplázzák. Így ha most támogatjuk a kezdeményezést, kétszeresen számít az adományunk, és a Hangszerkóstoló még több iskolába juthat el.

Részletek itt!