Szinglinek lenni többe kerül, mint gondolnád

2016. augusztus 29.
Amikor az egyet fizet kettőt vihet inkább áldás, mint átok: a legfrissebb kutatások bebizonyították, amit a szinglik már saját bőrükön is megtapasztaltak, hogy egyedül lenni még költségesebb is.

Már egészen apró dolgokból is megérzi az ember, hogy többet költ, ha egyedül van. Az egyet fizet, kettőt vihet ajánlatokkal csak rosszabbul járunk, a két fős apartman felesleges tágasságát is megérezzük, a tej, a kenyér és a zöldség előbb romlik meg, mint hogy megérné az árát. És itt nem az egyedülállók vörösboros-csokifagyis sztereotípiába fulladó panaszairól van szó.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Friss kutatások kimutatták, hogy szinglinek lenni valóban drágább: a brit felmérés szerint évente 5772 fontot spórolnak meg azok, akik párkapcsolatban élnek – ehhez több, mint 2000 18 és 30 év közötti brit fiatalt kérdeztek meg. Így derült ki, hogy az egyedülállók hetente 150 fontot költenek, szemben a kapcsolatban élőkkel, akik mindössze fejenként 39 fontból is kijönnek egy héten. Állítólag ez nagyrészt az életmódbeli különbségek miatt van: a szinglik gyakrabban esznek étteremben, többet járnak el, így többet költenek, mint a kapcsolatban élők, akik szívesebben maradnak otthon és gyakrabban választják a pénztárcakímélő közös főzést.

Mindemellett a kapcsolatban élők sok esetben felezik a költségeket, amivel szintén jobban jönnek ki, mint azok, akik egyedül élnek. Meglepő módon jelentős különbség érhető tetten a heti alkoholfogyasztásban is, ami pedig egyáltalán nem olcsó mulatság: a szinglik 45 fontot költenek hetente az italozásra, ezzel szemben a párkapcsolatban lévők mindössze 17-et.

Az igazságtalannak tűnő számok ellen sajnos nincs mit tenni, minden szinglit vigasztaljon a tudat, hogy nekik több jár a kalandokból.