Jöhet a másnaposság-mentes alkohol

2016. október 16.
A tudomány végre a péntek esték segítségére sietett – az újfajta alkohol állítólag nem okoz semmiféle macskajajt, mégis jól érzi magát tőle az ember.

Ironikus módon hiába tanul mértéket az ember az évekkel, az iszogatással töltött estékért egyre magasabb árat kell fizetni, a másnaposan végigszenvedett napoktól pedig egyre inkább azt érezhetjük, hogy nincs egyensúlyban az alkoholfogyasztás eufóriája a rá következő hányingerrel és fejfájással.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ezentúl minden péntek estét otthon, ne adj’ isten narancslével a kézben kell eltöltenünk, egy David Nutt nevű brit professzor ugyanis kifejlesztett egy speciális alkoholt, amitől állítólag nem jelentkeznek a másnaposság kínzó tünetei. Se szédülés, se fejfájás, semmi.

Az egyelőre csak prototípusként létező szintetikus alkoholból kétféle (egy semlegesebb és egy kesernyésebb) változat is létezik, amik állítólag kiválóan helyettesíthetik a vodkát, a gint, vagy más hagyományos alkoholokat. A gond csak annyi, hogy a tömeggyártásra még kicsit várni kell, addig is próbálunk mértéket tartani!