Megvannak 2016 legjobb blogjai

2016. október 18.
Az év legnagyobb és egyben legcsajosabb blogger konferenciáján, a Cosmopolitan Blogger Dayen a magazin díjazta 2016 legjobb blogjait. iEmma, Oh My Brush, FollowAnna, Fifty pairs of Shoes és a Colorcam Magazine – ők azok a szerencsések, akiket a szakmai zsűri saját kategóriájukon belül a legjobbaknak ítélt ebben az évben. A Közönség kedvencének járó díjat pedig Inez Hilda Papp vihette haza.

A Cosmopolitan 2016-ban immár harmadszor díjazta a legjobb magyar blogokat. Az idei pályázatra ismét öt plusz egy kategóriában lehetett jelentkezni, melyekre több mint 250 nevezés érkezett. A szakmai zsűrinek idén sem volt könnyű dolga, hiszen újra bebizonyosodott, hogy Magyarország rengeteg tehetséges és lelkes bloggerrel büszkélkedhet. A pályázók között voltak régi ismerősök, de nagyon sok új, feltörekvő bloggal is találkozhattak a bírák, akik egyedi tartalmukkal vagy szép posztjaikkal vívták ki a figyelmet.

A díjakat a Cosmopolitan Blogger Dayen, az év legnagyobb blogger konferenciáján vehették át a nyertesek, melyeket Darabos Anita iparművész készített. Az illusztris szakmai zsűriben idén Sabján Johanna, a Cosmopolitan főszerkesztője mellett Heal Edina, a Google Magyarország vezetője, Faix Csaba, a Prezi kommunikációs vezetője, Majoros Evelin, a L’Oreal média- és digitális igazgatója, valamint Takács Nóra szépségszakértő és műsorvezető kapott helyet. A pályázatok elbírálása során a szaktekintélyekből álló zsűri ezúttal iEmmát választotta az Év Divatbloggerének, az Év Beauty Bloggere pedig az Oh My Brush lett. A vlogok tekintetében ezúttal FollowAnna került ki nyertesen, míg az Év Bloggerének járó kitüntetést a tavalyi év divatbloggere, a Fifty Pairs of Shoes érdemelte ki. Az új blogok közül, az Év Felfedezettje a szakmai zsűri döntése alapján a Colorcam Magazine csapata lett. A legjobb 24 pályázó közül ezúttal is egy díjat az olvasók ítélhették oda kedvencüknek, melyet idén Inez Hilda Papp érdemelt ki.

„Nagyon büszke vagyok a Cosmopolitan Blogger Award díjazottjaira, hiszen ők 2016  digitális példaképei, akik motiválják és inspirálják az olvasókat. Továbbá hálás vagyok azért, hogy az idei pályázatok elbírálásában ilyen neves és elismert szakemberek működtek közre, illetve osztották meg tudásukat a közönséggel az előadásaik során – nyilatkozta Sabján Johanna, a Cosmopolitan főszerkesztője.

Az egész napos Cosmopolitan Blogger Dayen a díjátadó mellett, a 450 résztvevő számtalan érdekes előadásnak lehettek szem- és fültanúi, melyek nem csupán a bloggerek szakmai fejlődését igyekeztek segíteni, hanem az online világban rejlő lehetőségek kihasználására is buzdították őket. Az előadók között ezúttal is illusztris szakmai személyiségek, sikeres bloggerek és olyan magyar hírességek kaptak helyet, mint Király Viktor, Fluor Tomi vagy Iszak Eszter, akik tapasztalataik és tudásuk megosztásával igyekeztek hasznos ismereteket átadni a résztvevőknek, melyeket a mindennapok során saját blogjuk esetében is tudnak alkalmazni – legyen itt szó partnerekkel való együttműködésről, a tartalmak megfelelő kiválasztásáról és kommunikálásáról, vagy akár jogi tanácsokról. 

Az esemény házigazdái ebben az évben Steiner Kristóf mellett a tavalyi Cosmopolitan Blogger Award győztesei voltak. Ők a műsorvezetésen kívül arcukat is adták a Cosmopolitan Blogger Dayhez, hogy ezzel is arra bíztassák bloggertársaikat, hogy megéri energiát fektetni munkájukba, és csak rajtuk múlik, hogy mit érnek el ezzel.

A konferencia jelentőségét a magyar közösségi médiában mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy eddig több százan használták a #cosmopolitanhungary hashtaget a különböző social media felületeken az esemény kapcsán.

A Cosmopolitan Blogger Day blogger pályázat kategóriái és nyertesei:

•    Az Év Divatbloggere: iEmma
•    Az Év Beauty Bloggere: Oh My Brush
•    az Év Vloggere: FollowAnna
•    Az Év Bloggere: Fifty pairs of Shoes
•    Az Év Felfedezettje: Colorcam Magazine
•    A Közönség kedvence: Inez Hilda Papp