Amal Clooney elárulta, ki a példaképe!

2016. november 25.
Mikor az az elképesztően intelligens nő, aki még George Clooney-t is képes volt megfogni elmondja, ki az, akire ő is felnéz, mi áhítattal hallgatunk.

Nagy kár, hogy Amal Clooney (lánykori nevén Amal Alamuddin) most már csak arról híres, hogy „ő az az okos nő, aki miatt George Clooney is hajlandó volt megházasodni” ahelyett, hogy az a nő lenne, aki emberi jogi ügyvédként még a Wikileakses Julian Assange-t , és az ukrán Timosenkót is védte, Kofi Annan főtitkár tanácsadója volt, tanított a Columbia Egyetem jogi karán és folyékonyan beszél három nyelven is. George Clooney meg örület, hogy hajlandó volt hozzámenni.

Ilyen impozáns szakmai és magánéleti sikerek után nem csoda, hogy mindenki felfigyel, mikor Amal Clooney elárulja, ki az a személy, akire leginkább felnéz, sőt, akit példaképének tart.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Az ügyvédnő a nem régiben megrendezett Texas Conference of Women eseményén fedte fel, hogy legnagyobb példaképe az édesanyja, Bariaa Alamuddin. Oké, tudjuk, de ez most tényleg nem a szokásos anyukázás.

Bariaa Alamuddin ugyanis elismert újságíró: a líbiai asszony először a libanoni nemzeti televíziónál vállalt állást, majd a háborús helyzet hatására később Londonba költözött, hogy biztonságban nevelhesse fel két lányát, Amalt és Talát. Bariaa olyan személyekkel készített interjút, mint Bill Clinton vagy Fidel Castro, szóval tényleg nem (csak) arról van szó, hogy ő készítette a világ legfinomabb kakaóscsigáját, és hasonlók.

Amal egyébként említett egy másik nevet is, Sonia Sotomayor legendás bíróét, aki állítása szerint nagyon nagy hatással volt rá, mikor pályakezdő ügyvédként találkozott vele a tárgyalóteremben.

Az eseményen az ügyvédnő azzal zárta beszédét, hogy minden nő felé kifejezze elismerését, ugyanis szerinte az első és legfontosabb, hogy mi nők kiálljunk egymásért.