Jobb, mint a Fekete Péntek: Adakozó Kedd

2016. november 28.
Végre egy nap, amikor biztosan nem bánjuk meg a vásárlást. Sőt tömegen sem kell átverekedni magunkat, mégis akciósan juthatunk a jóhoz: éppen egyetlen kattintásra vagyunk attól, hogy a lelki békénk és a rászorulók is azt kapják, amire szükségük van.

Adakozó Kedd 2016: segítünk kiheverni a Fekete Péntek tömeghisztériáját és „szuperkedvezményes, csak itt, csak most” akciók sokkját – most úgy tehetünk jót, hogy azzal konkrét segítséget nyújtunk az arra rászorulóknak. Ráadásul még garancia is van a megbízhatóságra és átláthatóságra, hogy jó helyre kerül a támogatásunk. Mindezt akár pár ezer forintból megoldhatjuk – az adjukössze.hu civil kezdeményezései között biztos találunk legalább egy, szívünknek fontos projektet. Néhány gyöngyszem a kínálatból:



Fényhozók Bakson:
Roma egyetemista önkéntesek tíz hátrányos helyzetű családnál szeretnének napelemes világítást kiépíteni – így a gyerekeknek nem kellene többé gyertyafénynél írniuk a leckét (ezek a lámpák a napközben begyűjtött energiával sötétedés után 5-6 órán keresztül világítanak). Ha támogatjuk a Romaversitas Alapítvány projektjét, 1000 Ft-ból már fel tudnak szerelni egy napelemmel működő lámpát egy szobába. 3000 Ft-ból pedig már megvan az egész lakás világítása! Ha szeretnénk, személyesen is elmehetünk az önkéntesekkel Baksra.



Legyenek tesói Szuri Katának!
A szurikátaplüssök már több óvodában és iskolában jártak, hogy segítsenek a diabéteszes gyerekeknek. A Szurikáta Foglalkozás játékos érzékenyítő programjával társaik is minél többet tudhatnak meg a cukorbetegségről és az egészséges táplálkozásról. A gyerekek nagyon szeretik a foglakozást segítő figurákat, amelyek segítenek félelmeik legyőzésében. A Szurikáta Alapítvány ezért szeretné a szurikátaplüssök számát megduplázni, minden szükséges kellékükkel együtt. 2000 Ft-ból már megvan a plüssfigurák kistáskája, amelybe a diabétesszel kapcsolatos „titkos” eszközöket rejtik el.

111 Mosoly: Felnőttként különösen vágynak a karácsony meghittségére, akik a gyerekkorukat intézetben töltötték. Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány ezt a meghitt estét szeretné biztosítani 111 fogyatékos felnőtt bentlakónak. A náluk élő sérültek nagy részének sajnos nincs családja, akikkel együtt tölthetnék a karácsonyt, mert állami gondozásból érkeztek, vagy már elhunytak a szüleik. Hatalmas örömet okozna számukra, ha kis személyre szóló ajándékok érkezhetnének hozzájuk a karácsonyfa alá. Varázsoljunk mosolyt közösen 111 kedves arcra! Egy ajándék kb. 2500 Ft-ból oldható meg.

Adni menő, adni szexi, és még?
Szavak helyett beszédesebbek a képek: Hajós András zenész és Szabó Simon színész-rendező mutatja meg, hogy a „pózolj pólóban” csak az első lépés. Aki szeretné megmutatni, hogy adni szerinte is menő, az most megnyerheti az exkluzív pólók egyikét, ha az idén november 29-ére eső Adakozó Kedd és december 2. között adományoz az adjukössze.hu oldalon egy általa választott adománygyűjtés javára!