Mit csinál valójában egy bodypositive aktivista

2017. március 16. |
Central Médiacsoport Zrt.

Hadat üzent a modellek által alapított All woman project a photoshop túlkapásainak és a divatipar által diktált, sokszor elérhetetlen normáknak. A narancsbőr után most a diverzitásé a főszerep egy friss és könnyed kampányanyagban.

Charli Howard, modell

A brit Charli Howard és a francia Clementine Desseaux modellek által indított mozgalom nem csak az elfogadásra, hanem az adottságaink felvállalására és szeretetére hívja fel a figyelmet. Charlit az egykori modellügynökségénél szerzett negatív tapasztalatai és az ott kibontakozó önértékelési problémái vezérelték a projekt elindítására, ugyanis az ügynökségnél fogyásra ösztönözték a már eleve karcsú modellt.

Azóta saját (@charlihoward) és az @allwomanproject Instagram profilján hirdeti, hogy milyen káros gondolatokhoz vezethet a nem megfelelő önértékelés, és saját magáról készített retus-mentes képek mellett olyan nőkről láthatunk őszinte és motiváló videókat és editorial anyagokat, akik ugyancsak a diverzitás hívei.

Az iskolákba szervezett előadásaik, workshopok és események üzenete elsősorban azokhoz a fiatal lányokhoz szól, akiket könnyen elvarázsolhat a magazinokban és reklámokban látott szupermodellek tökéletes megjelenése. Az aktivisták éppen erre hivatottak felhívni a figyelmet, hogy nem csupán egyféle szépség létezik, és tanulják meg szeretni és értékelni önmagukat mindenféle lelki korlátozás nélkül és testi adottságtól függetlenül.

Egy biztos, érdemes lesz követni a tevékenységüket, mert egy újabb őszinte, hiteles és sokszínű megmozdulással bővült a divatvilág.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Riporter

Inkább anyám, mint egy főbérlő albérlet

Inkább anyám, mint egy főbérlő

Alföldi Róbert és Szabó Győző nemes cél érdekében festettek Alföldi Róbert

Alföldi Róbert és Szabó Győző nemes cél érdekében festettek