Mit csinál valójában egy bodypositive aktivista

2017. március 16.
Hadat üzent a modellek által alapított All woman project a photoshop túlkapásainak és a divatipar által diktált, sokszor elérhetetlen normáknak. A narancsbőr után most a diverzitásé a főszerep egy friss és könnyed kampányanyagban.

Charli Howard, modell

A brit Charli Howard és a francia Clementine Desseaux modellek által indított mozgalom nem csak az elfogadásra, hanem az adottságaink felvállalására és szeretetére hívja fel a figyelmet. Charlit az egykori modellügynökségénél szerzett negatív tapasztalatai és az ott kibontakozó önértékelési problémái vezérelték a projekt elindítására, ugyanis az ügynökségnél fogyásra ösztönözték a már eleve karcsú modellt.

Azóta saját (@charlihoward) és az @allwomanproject Instagram profilján hirdeti, hogy milyen káros gondolatokhoz vezethet a nem megfelelő önértékelés, és saját magáról készített retus-mentes képek mellett olyan nőkről láthatunk őszinte és motiváló videókat és editorial anyagokat, akik ugyancsak a diverzitás hívei.

Az iskolákba szervezett előadásaik, workshopok és események üzenete elsősorban azokhoz a fiatal lányokhoz szól, akiket könnyen elvarázsolhat a magazinokban és reklámokban látott szupermodellek tökéletes megjelenése. Az aktivisták éppen erre hivatottak felhívni a figyelmet, hogy nem csupán egyféle szépség létezik, és tanulják meg szeretni és értékelni önmagukat mindenféle lelki korlátozás nélkül és testi adottságtól függetlenül.

Egy biztos, érdemes lesz követni a tevékenységüket, mert egy újabb őszinte, hiteles és sokszínű megmozdulással bővült a divatvilág.