Legyünk mi is rossz gyerekek

2017. április 21.
Nincs rossz gyerek, csak elhanyagolt. Aktív tanulással és alkotással a leghátrányosabb helyzetű fiatal is fejleszthető; kiváló példa lehet erre a RoadON kalandösvény létrehozása.

Az élménypedagógia módszerével sikeresen tanítható a beilleszkedés és együttműködés – egyébként nehezen elsajátítható – készsége súlyos magatartási- és érzelmi nehézségekkel küzdő fiatalok számára. A Pressly Ridge Magyarország Alapítvány régóta hisz a módszerben, ezért is támogatja a NoBadKid legújabb törekvését.

A csapat hátrányos helyzetű salgótarjáni gyerekekkel foglalkozik, velük közösen szeretnék most létrehozni a RoadON kalandösvényt a Novohrad-Nógrád Geopark területén. Az általuk kijelölt túraútvonalon végighaladó résztvevőt egy különleges útikönyv kalauzolja majd a helyi tájakon, miközben különböző feladványokkal is meg kell birkóznia. Az erdei kalandokat mindvégig a „rossz gyerek” szemüvegén át láthatjuk; az akadályok leküzdése után pedig helyi termelők portékáiból összeválogatott csomag lesz a jutalomunk – a pihenésen kívül.

A kalandjáték megvalósítását te is támogathatod az adjukössze.hu oldalon keresztül: adományoddal az útikönyv tartalmának bővülését, a túra feladatainak környezetbarát megvalósítását segíted; mindezzel pedig esélyt és jövőt adhatsz néhány nehéz sorsú gyereknek.