Az Új Kutyád weboldal segít gazdit találni a kutyáknak

2017. augusztus 08.
Az Új Kutyád névre keresztelt weboldal elsősorban azoknak jó, akik szeretnének minél többet megtudni az ideiglenes befogadásról és szívesen istápolnák kicsit a mentett kutyákat.

Rengeteg kutya él menhelyeken, kennelekben. Az alapítványoknak nagyon sok feladata van, a kutyák száma pedig egyre csak nő. Az idő -és helyhiány kezelésére a legjobb megoldás az ideiglenes befogadás lehet. Az Új Kutyád névre keresztelt gazdikereső weboldal épp azoknak segíthet, akik szeretnének többet megtudni az ideiglenes befogadásról és szívesen segítenék ezzel a mentett kutyusokat, vagy akár hosszútávon is örökbefogadnának egy négylábút.

Fotó: Profimedia – Red Dot

„Két kutyánk – Ophelia a 2 éves cocker spániel és Maurice a 9 hónapos törpe tacskó – segítségével kiemelünk egy kutyát a sokaságból, segítünk neki beilleszkedni és új otthont találni. Mindkét kutyánk különböző energiájú kutya, így egészen más habitussal tudják segíteni az új kutya beilleszkedését” – magyarázza Kovács Dóra, Az új kutyád ötletgazdája. „A célunk, hogy személyre szabott gazdikeresés történjen. A hozzánk érkező kutyát megismerjük, felmérjük, hogy mik az erősségei vagy éppen a hiányosságai és nekilátunk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle, mire a végleges gazdihoz ér. Az oldalon nyomon követhető az új kutya élete, és nagyon izgalmas látni, ahogy a kutya napról napra jobban megnyílik.”

Az oldal csak nemrégiben startolt, de az első kiskutyának, Csengének már 10 nap alatt sikerült gazdit találniuk, nem sokkal később pedig a Borcsa nevű kutyus is otthonra lelt. „Most Borcsa testvérének, Borzosnak keresünk gazdát, akit szintén a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány mentett. Közel 8 hónapos, 13 kilós kisfiú. Ősei között shar pei is lehetett. Sok tanulásra, bátorításra és kiegyensúlyozottságra van szüksége. Figyelmes és ragaszkodó, és alig várja, hogy ő legyen az új kutyád!”

(Ha szeretnéd befogadni Borzost, írj Az új kutyád Facebook-oldalán vagy keresd őket az alábbi számon: 06 20 5528553)