Transzgender modellek mesélnek egy fotósorozaton keresztül

2017. augusztus 18. |
Central Médiacsoport Zrt.

Még mindig van mit tennünk a transzgender jogok védelme érdekében. Éppen ezért fontos Demetrius Fordham kampánya, aki a sokféleséget és az elfogadást hirdeti egy lenyűgöző fotósorozaton keresztül.

A Transparent fantázianevet viselő kampány keretein belül az amerikai fotós 20 különböző transzgender sorsot láttat életkortól és bőrszíntől függetlenül. “Ciszgender férfiként különösen feszült voltam a fotósorozat miatt, mert pontosan tudom, hogy a transz személyek médiában való reprezentációja mennyire téves.”– nyilatkozta a HuffPostnak Demetrius.

Úgy tűnik, semmi oka nem volt az aggodalomra, hiszem a fekete-fehér fotósorozat elérte célját: árnyalja a nemi szerepekről alkotott képünket és hangsúlyozza a mindannyiunkban, kortól, nemtől és szexuális orientációtól független természetes szépséget.

Fotók: Demetrius Fordham/Transparent

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Riporter

„Én lennék a legboldogabb, ha a sarki iskolába járhatna a gyerekem” – súlyos károkat okoz a családoknak az új köznevelési törvény alternatív iskolák

„Én lennék a legboldogabb, ha a sarki iskolába járhatna a gyerekem” – súlyos károkat okoz a családoknak az új köznevelési törvény

A szemét kiüti a szemét: Tom Szaky interjú

A szemét kiüti a szemét: Tom Szaky

Sikeres nő a feleségem: Szakonyi Gábor informatikus mérnök interjú

Sikeres nő a feleségem: Szakonyi Gábor informatikus mérnök