Így reagált Zachary Quinto Kevin Spacey coming outjára

2017. november 02.
Kevin Spacey ellentmondásos, rosszul időzített coming outjára a Star Trek nyíltan meleg színésze is reagált.

A zaklatási botrányok egyre duzzadó hullámának legfrissebb hordaléka a Kevin Spacey körül kirobbant ügy. A színész Anthony Rapp a napokban tálalt ki a nyilvánosság előtt azzal, hogy Spacey még 1986-ban erőszakoskodott vele egy házibulin. Rapp elmondása szerint a sztár az ágyára fektette és fogdosni kezdte az akkor még csak 14 éves fiút, aki a fürdőszobába menekült Spacey elől.

Az ügy kibukása után Spacey rövidesen megdöbbentő válasszal állt elő: először is közölte, (a szexuális orientációja körüli találgatásokra reagálva), hogy eddig biszexuális volt, de gyorsan azt is hozzátette, hogy mostantól melegként szeretne élni. A kegyetlenül rosszul időzített, számító coming out sokakat felháborított – nemrégiben a nyíltan meleg Star Trek-színész, Zachary Quinto reagált rá az alábbi tweettel:

„Mélyen elszomorító és aggasztó a mód, amit Kevin Spacey a coming outhoz választott. Ő nem állt ki büszkén, – számos díja és eredménye fényében – hogy ezzel több tízezer szorongó LMBTQ fiatalt inspiráljon. Helyette inkább a kiszámított manipulációt választotta, hogy így próbálja elterelni a figyelmet egy nagyon súlyos molesztálási vádról. Sajnálattal hallottam az Anthony Rappel történtekről és későbbi szenvedéseiről. És sajnálom azt is, hogy Kevin csak akkor állt elő az igazságával, mikor az jó szolgálatot tett neki – mint ahogy a tagadás is éveken át jó szolgálatot tett neki. Legyen most Anthony Rapp hangján a figyelem. Az áldozatok hangja az, amit meg kell hallanunk.”

Mit mondjunk a gyereknek a zaklatási ügyekről? című cikkünket olvastad már?