Közösségi fotósprojekt indul bántalmazott nőknek

2017. november 18.
Egyre több fotó érkezik a NANE Egyesület Facebook oldalára bántalmazott nőktől, akik expresszív képekben fogalmazzák meg megpróbáltatásaikat vagy éppen szabadulásukat. A #VANKEPEMHOZZA közösségi fotósprojektet a NANE azért hirdette meg, mert tapasztalataik szerint a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket.

Az Egyesület most lehetőséget ad arra, hogy a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nők üzenjenek egy képen keresztül, pont úgy, ahogy nekik jólesik. Ehhez a vankepemhozza@nane.hu címre várják az alkotásokat egy pár mondatos történet kíséretében.  A képeket a NANE Facebook és Instagram oldalán található virtuális tárlaton folyamatosan nyomon lehet követni, valamint a december 4-ig beküldött fotókat élőben is megtekinthetjük a Ráday utca 47. szám alatt található 2B Galériában nyíló kiállításon. A képek szigorúan anonim módon jelennek meg, ezért fontos, hogy az alkotás ne legyen azonosítható. Más formai megkötés nincs.

A #VANKEPEMHOZZA kampány ráhangolódás a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozatra. A kezdeményezés idén azokra a bátor dolgokra fókuszál, amiket a hétköznapokban megtehetünk a nők elleni erőszak csökkentése érdekében. Az eseménysorozat november 25-én, a Néma Tanúk felvonulással indul, majd december 9-10-én a 2B Galériába kiállításával zárul (kiállításmegnyitó: december 9. 15 óra).