„Veled vagyunk, Dezsőfi György” – hírességek állnak ki a menesztett igazgatóhelyettes mellett

2022. szeptember 14.
A hírességek a közösségi médiában fejezték ki szolidaritásukat a menesztett miskolci igazgatóhelyettes mellett.

Mi történt?

Felmentette pozíciójából a tankerület Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, amiért részt vett a szeptember 2-i polgári engedetlenségben. A Partizánnak adott rövid interjújában Dezsőfi azt mondta, leginkább az fáj neki, hogy saját belátása szerint a kilenc éve alatt igyekezett mindent a legjobb tudása szerint elvégezni, és nagyon sok innovációt hajtott végre a saját területén. Ehhez képest úgy érzi, mintha félre pöckölték volna egy sakktáblán.

Miskolcon hétfő reggel a diákok élőláncos tiltakozást és tüntetést szerveztek Dezsőfi Györgyért, valamint egy petíciót adtak át a Miskolci Tankerületi központ igazgatójának.

A hírességek sem hagyják szó nélkül

A diákok mozgalmára előbb Molnár Áron hívta fel a figyelmet, aki a közösségi oldalaira kiírt posztjában a követőit is arra buzdította, hogy segítsenek, és álljanak ki az oktatás szabadsága mellett. Hozzá csatlakozva aztán Nagy Ervin és Borbély Alexandra, valamint Lengyel Tamás is feltöltöttek az Instagram-oldalukra egy-egy képet, amin egy „Veled vagyunk, Dezsőfi György” feliratú táblát tartanak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nagy Ervin (@nagy_ervin_hivatalos) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lengyel Tamás (@lengyeltamas_official) által megosztott bejegyzés

A képek mellé mindannyian csak annyit írtak: „Tisztelet a bátraknak!”

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!