Valós történetekkel és globális cégekkel a nyitottságért: szeptember 21-én OPEN Conference

2023. szeptember 20.
A sokszínű, befogadó és az egyenlőséget kiemelt értéknek kezelő munkahelyek fontosságáról, és elsősorban ezeknek gyakorlati megvalósításáról lesz szó a Nyitottak Vagyunk idei konferenciáján.
Valós történetekkel és globális cégekkel a nyitottságért: szeptember 21-én OPEN Conference

Szeptember 21-én a CEU Nádor utcai épülétében rendezi meg a Google, Prezi és espell alapította Nyitottak Vagyunk nonprofit szervezet immáron nyolcadik alkalommal az OPEN Conference-t. A nemzetközi szakmai eseményen globális cégek vezetői és a DEI (Diversity, Equity and Inclusion, azaz sokszínűség, egyenlőség és befogadás) téma szakértői osztják meg tapasztalataikat, és persze szó lesz a kihívásokról is.

Az idei konferencia a gyakorlat és az inspiráló történetek jegyében telik majd: ott lesz egy férfi vezető, aki meg akarja érteni saját privilegizált helyzetét, ezért elvégezte a gender szakot, egy design ügynökség CEO-ja, aki új terméket dobott a piacra, mert nem képes elviselni az országában tomboló homofóbiát, egy jogász, aki egy baleset következtében kénytelen mindent újrakezdeni.

A szervezők célja ezzel az, hogy a sokszínűség és befogadás (egyébként igen divatos és ‘buzzword’-szerű) kérdéseire valós válaszokat, megoldásokat adjanak, vagy lehetőségeket mutassanak. A konferencia a sokszínűség és befogadás üzleti előnyeire fókuszál, arra, hogy a befogadó vállalati kultúra ösztönzésével hogyan lehet üzleti sikereket elérni.

Nemzetközi networking

Az előadók túlzás nélkül igazi nagyágyúnak számítanak. Ritkaságnak számít, hogy Magyarországon olyan szakértőktől lehet tanulni, mint Dan Robertson, London városának DEI főtanácsadója, Sarah Cordivano, az adatalapú DEI-stratégia amerikai képviselője, vagy Martin Parkes, aki a Blackrock vezetőjeként Párizsból érkezik Budapestre.

A szakértők mellett globális cégek vezetőit is érdemes lesz meghallgatni. Megtudhatjuk, hogyan felel a sokszínűségért és az inkluzivitásért egy olyan techóriás mint a TikTok, vagy, hogy mit tesz a bp a roma munkavállalók támogatásért. DEI témában olyan nagyvállalatok nyilatkoznak majd mint az Ikea, Telekom, RTL, Morgan Stanley, Citi, Dreher, Eaton, KPMG, Uniqa, Skanska, Coca-Cola vagy a Ringier. A pontos program az előadók listájával itt érhető el.

Valós történetekkel és globális cégekkel a nyitottságért: szeptember 21-én OPEN Conference

Gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat

Az idei konferenciának az egyik legkülönlegesebb része, hogy az előadások mellett workshopokon is részt lehet venni. A szervezők összegyűjtötték a legfontosabb, Magyarországon működő DEI workshopokat, melyek vezetői egy-egy órás ízelítőt mutatnak munkájukból. Így lehet majd megtudni, mi fán terem az ERG (employee resource group), hogyan kezeljük a mikroagressziót, vagy hogyan teremtsünk egy megváltozott munkaképességű munkavállaló számára is inkluzív környezetet.

A szeptember 21-i, angol nyelvű konferenciára személyes és online jegyeket is lehet még vásárolni. Minden részlet és bővebb információ az esemény weboldalán olvasható:

https://www.openconference.hu/