22 szépségmítosz – és az igazság

2013. július 22.

Tények és tévhitek a szépségápolásban. Biztos, hogy minden jónak tűnő szépségtanács igaz, valóban használ? Utánajártunk.

1. Sose nyúljunk a szemöldök felső ívéhez
Az igazság: A nemkívánatos szőrszálaktól meg kell szabadulni, nyugodtan szedjük ki őket – de csak óvatosan. A legjobb, ha profira bízzuk magunkat, és elmegyünk kozmetikushoz, aki megmutatja, mennyire szabad kiszedni a szálakat.

2. A várandós nők ne festessék a hajukat
Az igazság: A legtöbb minőségi hajfestékben kevesebb, mint 1% az ammónia, de valóban arra kell törekedni, hogy a lehető legkevesebb káros gázt lélegezzük be ebben az időszakban. Ha aggódunk, függesszük fel a festést az első 3 hónapban.

3. Mindig használjunk púdert alapozás után
Az igazság: Alapozó után nem kötelező a púder használata. A púder csak azért kell, hogy megszüntesse a fénylő jelleget. Az alapozás után mindig ellenőrizzük, hogy a T-zónában csillog-e a bőrünk. Ha igen, tegyünk egy kevés púdert erre a területre egy ecsettel.

4. Este nyugodtan használjunk több alpozót
Az igazság: Csak annyi alapozót és korrektort használjunk, amennyire a bőrünknek szüksége van. Attól, hogy több rétegben visszük fel, nem lesz szebb a hatás, hanem inkább „maszkos” lesz. Olyat használjunk, amely egy rétegben is tökéletes fedést biztosít.

5. Ha sűrűn vágatjuk a hajunkat, dúsabb lesz
Az igazság: Sajnos ettől csak rövidebb lesz a hajunk, dúsabb nem. A gyakori vágatás egyetlen előnye, hogy nem lesz töredezett a hajszálak vége. Egészséges hajból könnyebb szép frizurát készíteni.

Szöveg: Oláh Zsófia
Fotó: Alexandre Weinberger, Michael Wirth

A további mítoszokat és magyarázatukat, valamint szépségötleteinket keresd az augusztusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2009. augusztus]

‘),