Ellentétek vonzásában

2013. július 22.

Ha egészségesek vagyunk, bőrünk is az. A szép bőr pedig nem igényel bonyolult arcfestési technikákat: natúr sminkkel éppúgy hangsúlyozhatjuk, mint élénk rúzzsal vagy körömlakkal.

Narancsvörös ajak

A rég elfeledett narancsárnyalatú rúzsok idén nyáron újra divatosak. Ez a vörösnél sokkal fiatalosabb, lendületesebb és könnyedebb gyümölcsös szín igazi élénk, lázadó árnyalat. Krémes, ápoló textúrája se nem matt, se nem fényes. Az élénk rúzsokhoz használt fekete szemfestés helyett most alig kell hozzásminkelnünk a szánkhoz. Finom bézs szemhéjpúderrel és leheletnyi bézs pirosítóval egészítsük ki a szuperszexi hatást.

Fényes tekintet

A szezon élénk színeinek tökéletes kontrasztjaként most a natúr smink is szerephez jut. Az egészséges, szép arcbőr ezekkel a bézs, monokróm árnyalatokkal természetes ragyogást kap, hogy még sugárzóbb, üdébb legyen. A mai modern szemhéjkrémekkel szépen kiemelhetjük a szem domborulatait. Ettől lesz sminkünk szinte láthatatlan és fiatalos. Bőrszínünktől függően választhatunk sötétebbet, világosabbat, krémesebbet, gyöngyházasabbat vagy éppen fényesebbet. Bár a krémes szemfesték nem tartósítható, előnye, hogy könnyen igazítható. Ha szép a bőrünk, az sem baj, ha a szemfesték összeáll. A lényeg, hogy minél kevesebb réteget tegyünk egymásra, hogy megőrizzük sminkünk fiatalos üdeségét.

Fukszia körmök

Az intenzív körömlakkszíneknél különösen fontos, hogy kezünk gondosan ápolt legyen. Ha a körömágy egészséges, körmünk is az lesz. Legegyszerűbb, ha naponta kétszer körömkefével minden irányba átkeféljük a körmeinket, hogy felpuhítsuk a körömágyat. Használhatunk narancs- vagy rózsafa pálcikát is, mellyel naponta egyszer tologassuk vissza a körömágyi bőrt. Emellett kúraszerűen, felváltva dörzsöljük be a körömágyat citromlével és olívaolajjal. Az előző hámoldó, bőrpuhító hatású, míg az utóbbi táplálja körmünket. Reszeléshez üveg- vagy kristályreszelőt használjunk, hogy a körömlemezkék közé ne szivároghasson víz, mert így elkerülhetjük a töredezést. A nyár egyik legizgalmasabb színe, a fukszia rövid és hosszú körmön is jól mutat. Az élénk színű lakkot úgy vigyük fel, hogy ne érjen hozzá a bőrünkhöz, kétoldalt pedig egyenes, szabályos szélek zárják le a festést.

Szöveg: Gurics Krisztina
Fotó: Hajdu András
Smink: Gera Anna
Haj: Kenyeres Attila

További ötleteket a júniusi Marie Claire magazin 148. oldalán találsz.

‘),