Festői szépség

2013. július 22.

Összeállításunkat festmények inspirálták. Klasszikusok – mint Picasso és Klimt – munkái, vagy egy olyan őstehetségé, mint Nigel Tomm. A sminkelés művészet, ha odaadással csináljuk.

Picasso elsősorban élénk színű, különleges formavilágú műveivel varázsol el bennünket. Ám a grafikái is észbontóak. Egyik szerelme, Françoise Gilot portréja akkor készült – két évvel az első találkozásuk után –, amikor még hevesek, elsöprőek voltak az érzelmeik. A képen is látszik, hogy Françoise gyönyörű, csillogó szemekkel tekint az ő Pablójára. A szemek hangsúlyozása a csábítás alapkelléke. Az óriási pillák, a sötétszürke színnel keretezett szem nagyon igéző. A sötét, füstös szemfestés nappali változata, amikor nem visszük fel egészen a szemöldökünkig a sötét színeket, hanem éppen csak keretbe foglaljuk velük a szemünket.

Így készítsük el: Fekete szemceruzával húzzuk ki az alsó és a felső szemhéjunkat. A ceruzával húzzunk egy vastagabb vonalat a pillák tövébe – nem baj, ha egyenetlen –, majd satírozzuk el. Szemhéjpúderrel fixáljuk a vékony fekete sávot, amelyet az alsó szempillák tövében is satírozzunk el, egészen a belső szemzugig.

Fotó: Karsay Katalin
Smink: Oláh Zsófia

További szépségötleteinket keresd a márciusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2012. március]

‘),