Frizurák turbótempóval

2013. július 22.

Hogyan lesz a szénakazalból sikkes frizura mindössze néhány perc alatt? Ezzel a pár turbógyorsaságú fodrásztrükkel és otthoni „csináld magad” tippel órákat takaríthatunk meg a fürdőszobában.

Munkahelyi értekezlet, koktélparti vagy bevásárlókörút a barátnővel? Minden alkalomhoz más és más frizurát viselnénk, de kinek van ahhoz energiája (és kézügyessége), hogy mindig naprakész legyen a frizurája? Mindannyian arról álmodozunk, hogy órákat kényeztessenek egy trendi szalonban, miközben a valóságban hajunk rendben tartása felér egy katonai hadművelettel. Bár az átlag nő naponta harminc percet fordít frizurája elkészítésére, sokan panaszkodnak arra, hogy legalább egy órát vacakolnak mindennap a tükör előtt. „A frizura (bármilyen frizura) elkészítése nem szabad, hogy tíz percnél tovább tartson” – mondja a Hairclub fodrásza, Herczeg Csaba, és való igaz, az itt bemutatott frizurák mindegyikét mindössze néhány perc alatt készítette el.

nyissz…

A gyorsan elkészíthető frizura alapja a jó vágás. Olyan egyszerű formát kell választanunk, ami hangsúlyozza vonásainkat és jól illik hajtípusunkhoz. Ezzel naponta akár húsz percet is nyerhetünk. A túl bonyolult vágások arra kényszerítenek bennünket, hogy még több ideig pepecseljünk a hajunkkal. Egyenes hajnál a legjobb, ha a felső rétegek helyett az alsókat vágatjuk lépcsőzetesre, így ugyanis nem az órákig tartó szárítástól, hanem magától lesz lendülete a frizurának. Göndör hajnál a legideálisabb, ha mindenhol egyforma hosszúságúra vágatjuk, kivéve az arcunkat keretező tincseket. Vékony szálú haj esetén nagyon praktikus a frufru, mert egyetlen mozdulattal indulásra készek lehetünk vele.

További ötleteket a májusi Marie Claire magazin 156. oldalán találsz.

Szöveg: Gurics Krisztina
Fotó: Hajdu András