Hullámos vagy egyenes

2013. július 22.

A téli kifutós hajtrendekből válogattunk olyan frizurákat, amelyeket mi is könnyedén elkészíthetünk magunknak otthon. Hullámos és egyenes hajra két-két variációt mutatunk be. Ha meguntuk, hogy minden nap copfban vagy kibontva viseljük frizuránkat, dobjuk fel apró, de látványos trükkökkel.

Őrjítő tincsek

Ennek a frizurának az elkészítése némi időt vesz igénybe, az extra ráfordítás azonban megéri, mert a végeredmény igazán nőies és feltűnő lesz. Nedves tincseinkre vigyünk fel göndörítő habot, majd alaposan oszlassuk el. Szárítsuk meg a hajunkat, majd egy göndörítő hajsütővas („ceruzavas”) segítségével apró – fél centiméteres – tincsenként csavarjuk fel. Szedjük szét a göndör fürtöket, enyhén tupírozzunk pár tincset. Homlokszélességben fogjuk össze, majd hajtűvel tűzzük meg a hajunkat. Végül fújjuk be a frizurát hajfénnyel, hogy csillogó legyen.

Fonott konty

A frizura kiindulópontja egy copf a fejtetőn, amelyet arcformától függően tehetünk jobb vagy bal oldalra. Fonjuk be laza fonással a copfot, csavarjuk meg, majd tűzzük a végét a haj tövéhez, vissza a copf alá. A természetes hatás érdekében hagyjunk ki pár tincset a copfból, úgy, hogy közben arcunk súlypontjához igazítjuk az összképet. A kerek arcformához elöl hagyjunk ki egy fürtöt – így optikailag tudjuk nyújtani az arcunkat –, ovális arcformánál kétoldalt hagyunk ki egy-egy tincset. A lazább viselet érdekében tupírfésűvel tupírozzuk a kihagyott szálakat.

Haj: Kenyeres Attila
Fotó: Hajdu András
Szöveg: Oláh Zsófia
Styling: Laczkó Mónika
Smink: Gera Anna
Modellek: Gyöngy –
www.tenmodels.hu, Réka – www.contactmodels.hu
Ruha: Escada, Pinko, Sinéquanone[1][2]

A folytatást és a további szépségtippeket keresd a novemberi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2008. november]

References

  1. ^ www.tenmodels.hu (www.tenmodels.hu)
  2. ^ www.contactmodels.hu (www.contactmodels.hu)

‘),