Az ideális arcbőr nyomában

2013. július 22.

Ki ne álmodna fiatal, selymes, ragyogó, makulátlan bőrről? A kozmetikai összetevők új generációja és a kozmetikusok, bőrgyógyászok legújabb módszerei azt ígérik, hogy arcbőrünk harmincéves kor felett is közel lehet az ideálisnak vélt állapotához.

Milyen is a szép bőr? A válasz a világ minden táján egybecseng: ragyogó, feszes, sima és foltmentes – az ember jól érzi magát benne. Nagy a kihívás, de a kozmetikaipar nem ismer lehetetlent. Íme a legfrissebb információk, trendek, újítások az arcápolók és az arckezelések terén.
Ügyes újítással állt elő nemrégiben a francia Biotherm márka az egyenetlen bőrszín korrigálása és az arc ragyogásának visszanyerése érdekében. A Rides Repair Chroma-Lift készítmények összetevői közé kettős héjú gömbökbe zárva sárga, piros és fekete pigmenteket rejtettek, amelyek a bőrrel érintkezve szabadulnak ki a kapszulákból, és néhány másodperc alatt egységesítik az arcszínt.
A Lancôme kutatói az elmúlt tíz évben a bőr fiatalsága és a gének közötti kapcsolatot tanulmányozták. Abból indultak ki, hogy bőrünk minősége, öregedésének gyorsasága egyéni genetikai örökségünktől függ. Mindezen tulajdonságok sejtjeink legmélyén, génjeinkben vannak kódolva. Az idő múlásával néhány gén inaktívvá vagy túlzottan aktívvá válhat, és ez kihat bőrünk állapotára is. A Génifique nevet viselő Fiatalság Aktiváló Szérum újraéleszti a gének aktív működését, és stimulálja a fiatalságért felelős fehérjék termelődését.
Az őssejtkutatás a kozmetika világát is lázban tartja. A Juvena SkinNova SC technológiája a bőr őssejtjeinek önmegújító képességét serkenti, amelyet elsőként a MasterCream öregedést gátló arcápolójuk tartalmazott. A felnőttkori őssejtek a testben mindenhol megtalálhatók, többek között a bőr bázikus rétegében is. Elméletileg képesek lennének fiatalon tartani a bőrt egy életen át, de a gyakorlatban a bőrmegújulás az idő múlásával lendületét veszti. Ezért van szükség erre az új krémre, amely a kutatók szerint képes aktiválni az őssejtek teljesítményét.
Az Estée Lauder Time Zone öregedést gátló arcápoló családja két új, exkluzív technológiát egyesítve nemcsak fiatalabbá változtatja az arcbőrt, de arról is gondoskodik, hogy a bőr fiatalon viselkedjék. A Sirtuin EX-1 technológia serkenti a bőr természetes fehérjéit, ezáltal fokozza a bőrsejtek ellenálló képességét a mindennapi támadásokkal szemben, a Tri-Hialuron sav keverék pedig nemcsak az elvesztett nedvességet pótolja a bőrben, de a bőrfelszín mélyebb rétegeinek saját, természetes hialuronsav-készletét is feltölti.

Szöveg: László Krisztina
Fotó: Frederic Farre

További szépségötleteinket keresd a júniusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2009. június]

‘),