Nyáresti frizurák – Variációk hosszú hajra

2013. július 22.

Rég nem kaptak a kifutókon akkora hangsúlyt a frizurák, mint ebben a szezonban. Kiválasztottunk közülük három mutatós, de egyszerű alkalmi variációt, melyekkel a forró nyári estéknek is megadhatjuk a módját.

Szexi hullámok

A hosszú, enyhén hullámos, dús frizura talán a legszexibb viselet. Ha még egy gyönyörű csatot is tűzünk bele, bármilyen alkalomra megállja a helyét. Mielőtt hajsütő vassal nekiállnánk a hullámosításnak, alaposan fújjuk be hajunkat a L”Oréal Professionnel Hot Style Constructor hőre fixáló permettel. Ezután hajsütő vassal tincsenként süssük be a hajat, majd egy könnyű, de jó tartást biztosító hajlakkal rögzítsük a hullámokat. Fésű helyett használjuk a kezünket: óvatosan rázzuk szét a tincseket, így természetes hatást kapunk, és a hullámok is szépen megmaradnak. Végül egy ékszerszerű hajcsattal kiegészítve tegyük igazán különlegessé, alkalmivá a frizurát.

Egyszerű konty
A szezon kifutóin számos hajpánt-variációt láthattunk: sportosat Narciso Rodriguez módra vagy kifinomult nőiességet Louis Vuitton tüllel kiegészített virágos hajbavalóival. Egyszóval kiegészítőkkel bármilyen frizurát egyszerűen és látványosan feldobhatunk. Ez a variáció sem igényel különösebb hozzáértést. Első lépésként L”Oréal Professionnel Playball Pearl Whip formázó-krémmel az egész hajat simítsuk át, majd magasan a fejtetőn fogjuk copfba, és szorosan gumizzuk össze (semmiképp se túl szorosan, mert fejfájást okozhat). Ezután úgynevezett balerinakontyba rendezzük el a hajat, tehát tekerjük a copf köré, és hullámcsatokkal rögzítsük. A hajpántot vagy -ráfot óvatosan húzzuk át a fejünkön, a kontyból kilógó, szabadon maradt tincseket pedig ismét egy kis formázókrémmel sodorjuk meg, hogy frizuránknak rendezetlenebb, „szöszösebb” hatása legyen.

Elegáns copf
Egy egyszerű lófarokból is válhat alkalmi frizura, ha kicsit különlegesebbé tesszük egy-két egyszerű, de annál látványosabb fogással. Ennek a variációnak az a lényege, hogy tökéletesen egyenesre vasaljuk a hajunkat. Még mielőtt azonban nekifognánk, L”Oréal Professionnel Hot Style Iron Finish krémmel szárítsuk át az egészet. Egyenesítéshez olyan jó minőségű hajvasalót használjunk, mint például a titániumlapos Straight Go. Ha kész, Kérastase Vernis Nutri-Sculpt tápláló hajfénypermettel fújjuk át, hogy szép fényes legyen az eredmény. Ezután még egyszer vasaljuk át a hajat, és Kérastase Double Force hajlakkal rögzítsük az így kapott frizurát. Most fésüljük hátra az egészet, és szorosan gumizzuk össze. Válasszunk le egy vékony tincset a copfból, majd tekerjük a gumi köré, a végét pedig tűzzük le.

Fotó: Dobos Tamás

További ötleteket a júliusi Marie Claire magazin 150. oldalán találsz.

‘),