Pezsgő Vörösek

2013. július 22.

A bogyós gyümölcsök érett árnyalatait idéző pezsgő vörös rúzsok eleganciája méltó megkoronázása az ünnepeknek. Most arra is fény derül, hogy a negyvenes évek díváira jellemző nőies sminket mivel és hogyan párosíthatjuk a legjobban.


Meggy

Ezt a meggyszínű, izzó sötétvörös színt finom szemhéjárnyékolással érdemes párosítanunk, mert ezzel lágyíthatjuk a száj hangsúlyosságát. Ehhez a szemhéj külső részére hideg babarózsaszín, belülre pedig kekszszínű, sárgás bézs szemhéjpúdert használjunk, melyek együttesen lágy, finom kontúrt adnak a hideg, kékes tekintetnek. A rúzsozást úgy kezdjük, hogy felkenünk belőle egy picit, majd az ujjunkkal eldolgozzuk. Így könnyedén megbarátkozhatunk az intenzív rúzsokkal, de aki bátortalan, keverje a vöröset testszínű rúzsba. Amit nem szabad elfelejtenünk, hogy a hangsúlyos színek csakis jól bebalzsamozott, ápolt ajkon mutatnak szépen. Ha nem használ a balzsam sem, előbb ragadós, színtelen szájfénnyel kenjük be ajkunkat, majd itassuk fel egy zsebkendővel, és csak azután vigyük fel a rúzst.


Ribizli

Ehhez a nedves hatású, áttetsző ribizlipiros rúzshoz jól illik a vékonyra festett tusvonal a szemhéjon. A legjobb, ha filces tust használunk, mert ezzel igazán vékony vonalat tudunk rajzolni. A pillák vonalát követő tusvonal még azoknak is jól áll, akiknek egyébként nem előnyös a grafikus smink, mert a szempilla sűrűbbnek, a tekintet határozottabbnak tűnik.

Szeder

A hígabb, vizes állagú, szederszínű rúzs bár sötét, mégsem túl hangsúlyos. Az arcbőrt „egészséges” hatású, matt alapozóval tökéletesítsük, a rúzst pedig ütögetve vigyük fel az ajkunkra. Mintegy megkoronázva sminkünket, erős, dús pillákkal fokozhatjuk ünnepélyességét. Ehhez használhatunk jó minőségű, műszempilla hatású spirálokat is, de igazán különleges akkor lesz a sminkünk, ha műszempillát teszünk fel. Legegyszerűbben egy asztalra fektetett tükör segítségével helyezhetjük fel. Csak a bőr felé illeszkedő vékony felületre tegyünk egy keveset a ragasztóból, amely gumiszerű, rugalmas legyen, mivel így nem húzza majd a bőrünket, nem fárad el tőle a szemünk, és ami a legfontosabb: a műpilla eltávolításakor nem fogjuk kitépni a saját szempillánkat.


Málna

A tiszta színű, krémes, matt rúzs puha kontúrral a legszebb. Akinek nincs nagy gyakorlata az élénk száj festésében, finoman kontúrozza alá ceruzával, aminek azonban ne legyen éles, látható vonala. A kontúrt legegyszerűbben úgy puhíthatjuk, ha a szájkontúr kupakjával finomítjuk a széleit, így nem lesz kemény, határozott a vonal, és az egyébként domináns smink sokkal kedvesebb lesz. A rúzs komolyságát krémes pirosítóval enyhíthetjük, a pillákat szálankénti tincses műszempillával és fekete spirállal hangsúlyozhatjuk.

Szöveg: Gurics Krisztina
Fotó: Lábady István

További szépségtippeket találsz a decemberi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2007. december]

‘),