Prix d”Excellence de la Beauté 2011

2013. július 22.

A Marie Claire nemzetközi szépségnagydíja, a Prix d”Excellence de la Beauté idén ünnepli a 25. születésnapját.


Az elismerés alig negyed évszázad alatt a szépségipar első számú referenciája lett – minden évben hatalmas várakozás előzi meg, a díjazottak pedig méltán lesznek az év sztártermékei és kedvencei. A jelszavak az idén is adottak voltak: innováció, hatékonyság, merészség… és természetesen az elégedettség. Íme 2011 legjobbjai!

Lancôme Teint Miracle alapozó
A Teint Miracle egy olyan optikai – fényvisszaverő – technológiával kialakított alapozó, amely visszaadja a bőr természetes fényét. Titka az új pigmentgenerációban rejlik: a halványkékes pigmentek helyreállítják a bőr frissességét, míg a rózsaszínben játszók az élénkségért felelősek – a bőrnek ez a két belső színárnyalata ugyanis az évek során fokozatosan halványul el. Ráadásul az új eljárás lehetővé teszi a sötétebb pigmentek csökkentését is, amelyek elszürkítik, fakóvá teszik az arcszínt. Ehhez a tudományosan kialakított „egyensúlyhoz” adódnak a folyékony mikroösszetevők, amelyek sosem látott, érzéki ragyogást biztosítanak.

A zsűri véleménye
„Ez az alapozó fénnyel tölti meg az arcot, és fantasztikusan ragyogóvá teszi a bőrt. A tükör nem hazudik: létezik egy »előtte« és egy »utána« állapot.”
„Légiesen könnyű a textúrája, a bőr mélyén rejlő csodás ragyogást kelti életre, és púdert sem kell utána használnunk.”
„Már kis mennyiségben is olyan, mintha magát a fényt vinnénk fel az arcunkra. Nagyszerű érzés és igazi újítás!”
„Nemcsak az arcot világítja meg, hanem sugárzóbbá is tesz – az emberek azt gondolják, hogy egyszerűen szerelmesek vagyunk. Erre képes egy csöpp kis Miracle.”

Garnier Ambre Solaire Huile Ambrée Protectrice napolaj – Különleges Összetétel Díj
A napolajak eddig maximum 6-os fényvédő faktorszámmal rendelkeztek, és sokkal kevésbé óvták a bőrt a fénytől, mint a naptejek. Idén azonban a napolajak kiterjedési képességét megkönnyítő és a szűrők stabilitását erősítő új polimereknek köszönhetően ezek a termékek is elérhetik végre a 10-es, a 20-as, sőt akár a 30-as faktorszámot is. Továbbra is ugyanolyan selymes marad az állaguk, miközben egyenletesen oszlanak el a bőrön, és a bőr felső rétegében tartják a szűrőket. Olyan, mintha vízálló védőpajzsot viselnénk – így többé nem kell választanunk az érzékiség és a biztonság között.

A zsűri véleménye
„Az év napvédő szenzációja!”
„Napolaj (a gondtalan nyarak szimbóluma) + maximális védelem (nélkülözhetetlen) = a nyaralás új, nyerő párosa.”
„Nemcsak hamisítatlan technikai bravúr, de még az egészségünket, a szépségünket is védi…”
„Ez a napolaj a legkisebb bőrfelületet is vonzóvá varázsolja. Új fogalom született: a szexi védekezés!”
„A vonzó, érzéki barnulás mostantól nem jár lelkiismeret-furdalással.”

Clinique Concentré Anti-taches Correction Teint Even Better Clinical pigmentfolt-halványító készítmény
Már három hónapos, rendszeres napi használat után ugyanolyan eredmények érhetők el vele, mint a bőrgyógyászok által felírt, kimondottan maró hatású fehérítő termékekkel. Irritációmentesen és gyengéden világosítja a barna foltokat és a bőr zavaró elszíneződéseit, így egyenletesebb tónusúvá és ragyogóvá teszi az arcszínt. Hatását a növényi hatóanyagok megfelelő társításának köszönheti. Minden bőrtípusra biztonsággal alkalmazható. 

A zsűri véleménye
„Egy fantasztikus szérum, amely korrigálja, illetve megelőzi a fiatalkori botlásainkból és könnyelműségünkből fakadó szépséghibáinkat – déli kávézás a tűző napon, kalap nélküli napozás… az ezekkel járó foltoknak azonban végre búcsút inthetünk.”
„Főbb hatóanyagai megelőzik az újabb elszíneződések kialakulását, és lebontják, valamint »melaninszemcsékké« változtatják a pigmentfoltokat – így világosabbá és egyenletesebbé teszik az arcszínt. Maga a tökéletes gondoskodás, az eredmény pedig önmagáért beszél. A sötét elszíneződések, a pigmentfoltok és az aknés hegek néhány hét alatt láthatóan halványulnak, illetve eltűnnek. Mintha egy második bőrt viselnénk.”

MOST KEDVEZMÉNYESEN VÁSÁROLHATOD MEG EZT A MARIE CLAIRE-SZÉPSÉGDÍJAS TERMÉKET![1]

M.A.C – Francia Etikai Díj
Le a kalappal az elkötelezett és nagylelkű sminkcsalád előtt, amely senkivel és semmivel szemben nem fogalmaz meg előítéleteket. A M.A.C nem ítélkezik, nem ismeri a diszkriminációt, és a márkánál nem számít az életkor sem. Mindig rendelkezésre álló sminkeseik mindenkit végighallgatnak, és úgy adnak jól használható sminktippeket és jó tanácsokat, hogy közben nem érezzük, hogy mindenáron vásárlásra buzdítanának. Kiváló minőségű, kreatív termékeik minden bőrtípusra használhatók. Azonkívül, hogy a világ legfelkapottabb divatbemutatóin vannak jelen, a M.A.C nem retten vissza a tabudöntögetéstől sem: a Viva Glam rúzzsal az AIDS-ellenes küzdelem egyik legelső támogatója volt.

A zsűri véleménye
„Felelős és bátor, anélkül, hogy túl komolyan venné magát. Az elkötelezettségeit tekintve úttörő, és érzéki a színek, a csomagolások, a múzsák terén – a M.A.C az eltérőből, az egyediből teremtett hamisítatlan védjegyet.”
„A M.A.C a társadalmi felelősségvállalásban elévülhetetlen érdemeket szerzett, fontos ügyek mellé állt – ráadásul mindig újító, igényes és elérhető árú termékekkel rukkol elő.”
„Hogy mi a M.A.C? Elköteleződés minden fronton (például AIDS, homofóbia), elérhető márka (ingyenes sminkelés), de leginkább: védjegy.”
„Érzéki, de korántsem könnyelmű. A M.A.C már 16 éve áll ki az AIDS-beteg nők mellett. Minden egyes ajakrúzs vásárlása után a teljes összeget a gyógyításukra fordítják.”

UNE Natural Beauty – Francia Smink Díj 
A műfájában abszolút egyedi. Ez a sminktermékcsalád úgy testesíti meg a természetességet, ahogy a nők már régóta szeretnék. Láthatatlan, vonzó és üde – mintha a második bőrünk lenne. A természetes testszínhez hasonló árnyalatok és a könnyen használható, finom textúrájú termékek jellemzik – egyszerű, de praktikus kiszerelésben. A 98–100 százalékban természetes alapanyagból készült, összesen 25 termék és 159 szín igényes csomagolásban a világ majd minden táján elérhető. Az UNE a természetes nők sminkje, akik nem akarnak mások lenni, mint akik. Ez a természetesség csúcsa, elérhető áron.

A zsűri véleménye
„Csodás fordulat a biotermékek világában! Szeretnénk önmagunk maradni, ugyanakkor a lehető legjobb formánkat is nyújtani. Szeretnénk smink nélkül, mégis gyönyörűen kilépni az utcára, megismerni azokat az összetevőket, amelyek kíméletesek és gondoskodóak egyszerre, és engedni, hogy megérintsenek a világ dolgai… Ugyanakkor – mivel mégiscsak nők vagyunk – egyetlen percre sem akarunk megfeledkezni a stílusról, a bájról és a szépségről. Az UNE megértette mindezt.”
„Végre megérkezett az ökotermékcsalád, amelyre minden nő várt.”
„Ezek a termékek észrevétlenül adnak színt és ragyogást a bőrnek, szinte láthatatlanok, mégis csodásan frissé és üdévé varázsolják az arcot.”
„Igazi újítás a sminkek világában. Új, fiatalos, vonzó, de a lényeg: természetes és öko.”
„A smink észrevehetetlen marad. Kétségtelen: ez a no make-up csúcsa.”

MOST KEDVEZMÉNYESEN VÁSÁROLHATOD MEG EZEKET A MARIE CLAIRE-SZÉPSÉGDÍJAS TERMÉKEKET![2]

Guerlain Sérum Jeunesse Abeille Royale fiatalságszérum
Különleges sikertörténet csábító flakonba zárva. A Guerlain egyik emblémája, a méh adta a kutatóknak az ötletet, hogy a méhkaptárak minden kincsét tanulmányozzák. Főként azokat a mézeket, amelyek a leginkább elősegítik a sebek eltűnését, a ráncok enyhülését és a bőr legmélyén lévő miniatűr hasadások gyógyulását. A kaptárból kinyert hatóanyagok minősége azonban erősen függ a környezettől, ezért esett a Guerlain választása a különleges, ouessant fekete méhre. Az általuk készített tiszta, fenséges koncentrátum többféle, csodás mézet és méhpempőt is tartalmaz.

A zsűri véleménye
„Különleges összetétele, mesés textúrája és már rövid távon látványos hatása miatt szeretjük – hidratálásban egyszerűen verhetetlen.”
„Különleges luxusösszetevők, a méhek bájos története, egyedi flakon és hiperfinom textúra: ez a siker kulcsa.”
„Ez az új szérum tartalmazza mindazt, amire valaha vágytunk – méghozzá megfizethető áron.”
„Lehetetlen ellenállni ennek a lágy mézfolyamnak. Elősegíti a sejtek regenerálódását, és hihetetlen mértékben gyógyítja a bőrszövet miniatűr, molekuláris hibáit. Ha igazán fel akarjuk dobni a bőrünket, ma nehezen találnánk ennél jobbat!”

MOST KEDVEZMÉNYESEN VÁSÁROLHATOD MEG EZT A MARIE CLAIRE-SZÉPSÉGDÍJAS TERMÉKET![3]

Szöveg: Ariane Goldet
Fotó: Emmanuelle Hauguel
Összeállította: Laure Deren
Styling: Pierre Sabatier
Haj: Stéphane Bompas – Agence Aurélien
Smink: Delphine Ehrhart – Marie France Thavonekham Agency
Magyar szöveg: Fiáth Marianna

[Marie Claire, 2011. április]

‘),