Prix d”Excellence de la Beauté 2007

2013. július 22.

A Marie Claire 1985-ben alapította a Prix d”Excellence de la Beauté díjat abból a célból, hogy fel- és elismerje a kozmetikai ipar kimagasló újításait. Minden évben 17 fős – a témában szakértő és független – zsűri szavazza meg a világ legjobb kozmetikumait. Így történt ez idén is.


Díjazzuk a szépséget

A már hagyománynak számító díjat évről évre izgatottan várja mind a szakma, mind a nagyközönség, hiszen a 29 országban megjelent Marie Claire Prix d?Excellence de la Beauté díj a kozmetikai ipar egyetlen nemzetközi elismerése. A zsűri azt vizsgálja, hogy a jelölt szépségápolási termékek mennyire innovatívak, hatékonyak, megfelelő-e a textúrájuk, megjelenésük. Ebben az évben a díjazottak között találunk elegáns és egyben praktikus rúzst, professzionális ecsettel egybeépített alapozót, ultrakönnyű porpúdert, mely egyszerre négy különböző színt visz fel az arcodra, egy szuper ammóniamentes hajfestéket és egy leheletvékony fényvédő krémet. Mindegyikük innovatív, meglepő, praktikus és professzionális – épp olyan, ahogy mi szeretjük.


1. L”Oréal Paris Casting Crème Gloss
A Casting Crème Gloss ammóniamentes, parfümillatú tartós hajszínkrém természetes színeivel, mesés fényével és optimális fedésével 28 hajmosásig tartja a színét anélkül, hogy roncsolná a hajszálakat.

A zsűritagok véleménye:
* „Csomagolása nemcsak praktikus, de eredeti is. Kellemes parfümillata pedig igazi unikum a hajfestékek között.”
* „Ammóniamentes, tökéletesen fed, gyönyörű árnyalataival és rendkívül hatékony applikátorával igazi előrelépés az otthoni hajszínezés területén.”
* „Tartós hajszínező, amely inkább kiemeli, hangsúlyozza, mintsem megváltoztatja a természetes hajszínt.”
* „Használata egyszerű, akár egy samponé. Az ősz hajszálak eltűnnek, a haj fényes, ragyogó árnyalatot kap.”


2. Clarins UV Plus
Az UV Plus 40 faktoros nappali fényvédő bár leheletkönnyű és láthatatlan az arcbőrön, anti-oxidáns formulája annál hatékonyabb.

A zsűritagok véleménye:
* „Ez a könnyű, egyáltalán nem zsíros fluid megóv a nap és a levegőszennyezettség káros hatásaitól, miközben a bőrt puhává varázsolja.”
* „Tökéletes kiegészítője egy rögtönzött ebédnek a szabadban – nappali krémünkre kenve bőrünknek saját napernyője lehet.”
* „Bársonyos filmrétegével megvédi a bőrt a ráncok és a napsugárzás okozta pigmentfoltok kialakulásától.”
* „Praktikus, kisméretű kiszerelésének köszönhetően mindig ott lehet a táskánkban.”


3. Chanel Rouge Allure
A Rouge Allure ragyogó szaténfényével és eredeti kialakítású, egyetlen mozdulattal nyitható tokjával csupa sikk és elegancia. De nem csak a csomagolás győzte meg a zsűritagokat: a lágy, fényes, selymes textúra és a 27 gyönyörű árnyalat is levette őket a lábukról.

A zsűritagok véleménye:
* „Ez a buja rúzs az elegancia megtestesülése. Hűen tükrözi Chanel szellemét.”
* „Gyönyörű csomagolásával, utánozhatatlanul lágy textúrájával a leghordhatóbb, legkényelmesebb rúzs, amit valaha próbáltam.”
* „Olyan, mint egy ékszer. Egyetlen mozdulattal nyitható és zárható, akár egy Zippo öngyújtó. A csábítás fegyvere. Minden színből akarok egyet!”
* „Kattanásra nyíló mechanizmusával új korszakot nyit a sminkelésben. És persze a dupla C logó is nagyon sikkes!” 
* „Pigmentekben gazdag, minden bőrszínhez illő árnyalatok és krémes textúra jellemzi.”
* „Eleganciát és kifinomultságot kölcsönöz viselőjének.”


4. Yves Saint Laurent Perfect Touch
A Perfect Touch Radiant Brush Foundation új generációs alapozó a profi sminkmesterek fogásait bárki számára elérhetővé teszi. A fényvisszaverő hatású folyékony alapozó tubushoz rögzített ecsetével áttetsző, egyenletes fedést biztosít.

A zsűritagok véleménye:
* „Trükk a profi sminkesek világából a nagyközönség számára. Az eredmény tökéletes.”
* „Ideális napközben a smink felfrissítéséhez. Segítségével az alapozás hibátlan lesz.”
* „A Touche Eclat minden varázsereje megsokszorozva. Utánozhatatlanul természetes, ragyogó lesz tőle az arcbőr.”
* „Mivel a sminkesek ecsettel viszik fel az alapozót, az YSL kifejlesztett egy olyan terméket, amelyben »benne van« az ecset.”
* „Sokszor álmodoztam egy olyan alapozóról, amely olyan eredményt biztosít, mint a Touche Eclat. És most itt van!”


5. Givenchy Prisme Libre
A Prisme Libre Air Sensation Loose Powder Quartet porpúder mikroszkopikus méretű légbuborékokkal dúsított szemcséi ezerszer kisebbek az átlag porpúderekénél. Ettől olyan leheletkönnyű a textúrája. A púder négy különböző színből áll, melyek egymással keveredve kifejezetten természetes, áttetsző, tökéletesen hordható hatást biztosítanak.

A zsűritagok véleménye:
* „Enyhe színt kölcsönző, könnyű, selymes púder. Olyan, akár egy áttetsző permet a bőr felszínén. Hihetetlenül egyszerűen elérhető profi smink.”
* „Kiváló textúráját titániumrészecskéinek köszönheti. Minden használatkor tökéletes színt ad, mattít, de nem lesz tőle maszkszerű a smink.”
* „Felvitelekor olyan, mintha finoman cirógatná valaki a bőrünket. Nem csomósodik, nem ül be a ráncokba. A négy színt összekeverve tökéletes árnyalatot kapunk.”
* „Egy gyönyörű púder, melytől gyönyörűek leszünk. A púder Givenchy logója nemcsak elegáns, de praktikus is, mert pontosan annyi por szóródik ki belőle, amennyire szükség van.”


6.  L”Oréal Pro-Xylane
A Pro-Xylane aktív hatóanyag tökéletesen megfelel a „zöld” kozmetikai ipar elvárásainak: természetes úton bomlik le, nem halmozódik fel a szervezetben, nem környezetszennyező. Ez a bükkfából nyert cukorszármazék serkenti a bőr hidratáltságáért felelős anyagok termelődését, újjáépíti, energizálja a bőrt. A Pro-Xylane a Lancôme Absolue Premium bétaX és a Vichy Neovadiol öregedésgátló termékcsaládnak is
a hatóanyaga.

A zsűritagok véleménye:
* „Ez a molekula a természetes folyamatok mintáját követve lassítja az öregedést, ami már önmagában bámulatos. Ráadásul környezetkímélő, ami már önmagában elég a jókedvre. És mivel a jókedvű mosoly legalább tíz évet fiatalít, a Pro-Xylane kész nyereség!” 
* „Igazán látványos, az arc kisimul, és visszanyeri fiatalosságát.” 
* „Egy csodamolekula, amely a fiatal bőrt alapjaiban teremti újjá.” 
* „Azzal, hogy a L?Oréal több márkájában kiaknázza a molekulában rejlő lehetőségeket, minden nő számára biztosítja, hogy pénztárcától függetlenül részesülhessünk jótékony hatásából.”
*? „Egy természetközeli molekula, amely  jelzi, hogy a kozmetikai ipar már a jövő felé tekint.”

A zsűri tagjai 

Anne Bianchi – Citizen K
Katia del Bianco – Marie Claire Brazília
Antonella Busi – Marie Claire  Olaszország
Jessica Chang – Marie Claire Tajvan
Susannah Cohen  – Marie Claire Nagy-Britannia
Marie-Françoise Dubillon – Votre Beauté
Dominique Garnier – Avantages
Ariane Goldet – Marie Claire Franciaország
Didi Gluck – Marie Claire Amerikai Egyesült Államok
Emanuelle Lannes – Cosmopolitan
Martine Marcowith – Marie France
Geneviève Murat – Femme Actuelle
Brigitte Papin – Madame Figaro
Lin Pham – Isa
Virginie Picat – Jasmin
Marie Pouzol – Prima
Ana Serano – Marie Claire Spanyolország

Szöveg: Gurics Krisztina

[Marie Claire, 2007. október]

‘),