Prix d”Excellence de la beauté 2008

2013. július 22.

Mint minden évben, most is nagy várakozás előzte meg a már hagyománynak számító Marie Claire Prix d”Excellence de la Beautét. Lapunk immáron második alkalommal kísérte figyelemmel az év legkiválóbb szépségápolási termékeit értékelő szakmai díjat.

Az 1985-ben alapított díj a kozmetikai ipar egyetlen nemzetközi elismerése. A témában szakértő és független, tizenhat fős – újságírókból álló – nemzetközi zsűrinek ebben az évben sem volt könnyű dolga a nyertesek kiválasztásában: arc- és testápolók, fiatalító szérumok, sminktermékek és sminkeltávolító megoldások – mind azért, hogy függetlenül a pénztárcánk vastagságától, tetőtől talpig ápoltak legyünk. A döntésnél ezúttal is a termékek egyediségét, kifinomultságát, nőiességét és hatékonyságát vizsgálták. Íme a nyertesek, melyek minden kétséget kizáróan az év legünnepeltebb szereplői lesznek.



1. Guerlain smink

A Parure könnyű és kellemes kompakt púder állagú alapozó, mely tartósan védi és színezi a bőrt. Különlegességét az ékszerszerű, kifinomult és nőies aranycsomagoláson kívül a benne található áttetsző kristálygyöngyök adják, melyek megszűrik a bőrre jutó fényt, hogy az a gyöngyök felszínéről visszaverődve eltüntesse a bőrhibákat, és az arc páratlanul ragyogó legyen.

A zsűri véleménye:
* „Egy ékszer, igazi műalkotás. Gyönyörűvé varázsol és jókedvre derít. Hogyan is állhatnánk ellen a boldogsághordozók legszebbikének?”
* „A Guerlain ismét hozta a tőle elvárható minőséget: tökéletes összetétel és pigmenttartalom, hibátlan, ragyogó végeredmény bámulatosan elegáns csomagolásban. Egy igazi ékszer.”
* „A csomagolás gyönyörű, nem hivalkodó, és nagyon elegáns. A púder textúrája rendkívül finom, használata kellemes, felvitele könnyű.”


2. L”Oréal Paris Demaq” Expert arctisztítók
Tökéletes arctisztítás maximális összhangban a bőrrel, ez a sminkeltávolítók új generációja. Meglepően finom összetétel, öt különböző érzést biztosító termékkel, mely egyesíti mindazt, amit egy sminkeltávolítótól várunk.

A zsűri véleménye:
* „A kedvencem? Minden kétséget kizáróan az Elixir Pur Concentré, mely ugyanolyan hatékonysággal távolítja el a sminket a szemről, mint az arcról. Még a vízálló smink sem tud ellenállni neki. Felviszszük, a bőrbe masszírozzuk, letöröljük, és kész. Többé nem kell az éjszakai partik másnapján az esti arctisztításból ott maradt olajos réteggel az arcunkon ébrednünk. Nem csíp, és minden hatékonysága ellenére sem szárítja a bőrt.”
* „A gondtalan sminkeltávolítás régi vágyam volt. Kipróbáltam ennek a családnak mind az öt termékét, és egyszerűen imádtam a tisztító erejüket! Használatuk után a bőröm tapintása olyan finom és selymes volt, amilyet még sohasem tapasztaltam.”
* „A sminkeltávolítás a szépségápolási teendők között első helyre került, miután kipróbáltam a L?Oréal Paris újdonságait. A termékcsalád minden tagja egyaránt kiválóan elégíti ki az arctisztítással szemben támasztott igényeket.”


3. Shiseido Bio-Performance Intensive Skin Corrective Program
Elválaszthatatlan és ütős páros. A szérumot és a balzsamokat minden más terméket félretéve kúraként alkalmazzuk. Mindössze két hét alatt a szérum hatóanyagkoncentrátuma feltölti a sérült bőrfelületet. A balzsam mintegy védőhálót képezve segít megtartani a szérum hatóanyagait. Megőrzi a bőr hidratáltságát és fokozza ragyogását. Használatával a bőr feszesebb, erősebb, felszíne egyenletesebb lesz.

A zsűri véleménye:
* „Igaz, hogy drága, de legalább tényleg használ.”
* „Olyan időket élünk, amikor minden termék különlegességre törekszik. Íme valami, ami végre valóban az. Lenyűgözően kidolgozott kúra, látványos eredmény, esztétikus és praktikus csomagolásban. Igazi csoda. Két ördögi textúra és egy érzés, mely olyan, mint az egyhetes üdülés a Maldív-szigeteken. A japán művészet remekműve.”
* „Tökéletes megoldás a fáradt bőrnek, de vigyázat: csak vastag pénztárcával »működik«! Ám megéri az árát, mert igazán hatékony és tartós megoldás.”


4. Eucerin Hyaluron Filler
Két ránctalanítókrém – nappalra és éjszakára. A duo-aktív formula csökkenti a ráncokat, és újratölti a szöveteket. A hialuronsav megköti a nedvességet a bőrben, azonnal helyreállítja az arcbőr teltségét. A szaponin belülről tölti fel a mély ráncokat, és serkenti a bőr hialuronsav-termelését, ezzel láthatóan csökkenti a homlok, száj és orr környéki ráncok mélységét.

A zsűri véleménye:
* „Verhetetlen kettős, ahol a minőség tökéletes összhangban van az árral. Kevésbé sikkes a csomagolás, de annál hatékonyabb a tartalom.”
* „Az Eucerin ezzel a termékével nem a külsőségekre koncentrált, hanem az annál meglepőbb belső tartalomra. Gazdag, de kényelmes, mint egy igazi pehelypaplan. A bőrünk rugalmasabb és tömörebb lesz. Igazi szakértelemmel megalkotott termék – elérhető áron. A kíméletes kezelés gyöngéden juttatja a bőrbe a csodákra képes molekulát, ezért kiváló megoldást nyújt azoknak, akik nem tudják vagy nem akarják megengedni maguknak a bababőrt eredményező hialuronsavinjekció-kúrát.”
* „Két teljesen egyszerű krém, mely hatékony, kincset érő formulát rejt magában, a hialuronsavat, ami feltölti a ráncokat, és a szaponin segítségével hatását tovább erősíti. A mély ráncok, valamint az orr és száj körüli mimikai ráncok ugyanolyan gyorsan és tartósan töltődnek fel.”


5. Chanel Précision Body Excellence
Karcsúsítás, feszesség, puha bőr, hidratálás, revitalizáció és az öregedés megállítása. Öt különböző formula a csinos és feszes formákért. Hatékonyságát egy a Jáva szigetén őshonos gyógyhatású növény koncentrált kivonata garantálja, melyet legfőképp feszesítő és újraalakító hatásáért választottak a Chanel kutatói.

A zsűri véleménye:
* „Örülök, hogy a Chanel létrehozott egy termékcsaládot, mely karbantartja a testet és visszaadja annak karcsú vonalait. Az én kedvencem a szokatlanul nehéz üvegtégelyben kapható Firming and Reju-venating Creme. Ez a feszesítő testkrém finoman olvad el a bőrön, vadrózsa- és jázminillatot hagyva maga után, akár egy gondosan összeállított parfüm.”
* „Tökéletes testápolási program. Különösen a Revitalizing Smoothing Scrub testradír tetszett, mely se nem túl könnyed, se nem túl agresszív a bőrhöz, így már a textúráján érezni a hatékonyságát.”
* „Sokkal több, mint egyszerű testápolási termékcsalád. Az áhított sziluett, hibátlan megjelenés, karcsú forma záloga. És még ha nem is tudjuk megfizetni a hozzá illő kosztümöt, biztos, hogy a legelegánsabb nőnek fogjuk érezni magunkat.”


6. Lierac Mat-Chrono
Egy ránctalanító és hidratáló termékvonal, mely összehúzza a pórusokat, és tiszta, matt arcbőrt biztosít. Könnyed és friss textúrák, melyek nem zsírosak, de tele vannak vitaminokkal, fiatalító növényi kivonatokkal és az arcbőr átfényesedését megakadályozó anyagokkal. Kiváló megoldás azoknak a középkorú nőknek, akik a tinédzserek bőrproblémáival küzdenek.

A zsűri véleménye:
* „Végre egy ránctalanítókrém vegyes bőrűeknek. A Lierac megértette, hogy negyvenévesen is problémát jelenthet bőrünk átfényesedése és a tág pórusok, ugyanakkor szükségünk van a ránctalanítók hatékonyságára is. Ezért hozott létre egy háromlépéses megoldást, melytől a bőr nemcsak puha és sima lesz, de friss és matt is.”
* „Örökké szomjazó, érett, vegyes arcbőr? A koncentrált ránctalanító hatóanyagot tartalmazó Mat-Chrono a bőrön finom, selymes és matt réteget képez. Az élénk színű, vidám csomagolásnak köszönhetően pedig öröm levenni a polcról.” 
* „Jó, hogy valaki megértette már, hogy a zsíros arcbőrűeknek is gondot okoznak az első ráncok. A termékek használata egyszerű, textúrájuk gazdag, az eredmény gyors és tartós. Mindez szép, ízléses csomagolásban, hogy örömünket leljük használatukban.”

[Marie Claire, 2008. március]

‘),