Prix d”Excellence de la Beauté 2010

2013. július 22.

Megvannak a nyertesek. A kozmetikai ipar legnagyobbjai és legkiválóbbjai, akik olyan innovációkat, újdonságokat vezettek be a múlt évben, amelyek forradalmiak, és a még tökéletesebb, még megbízhatóbb végeredményt szolgálják – a határ pedig a csillagos ég… Íme a Marie Claire díjazottjai.

A szépségünknek már semmi sem szabhat határt: újraéleszthetjük a fiatalságunkért felelős gének működését, választhatunk olyan alapozót, amely szinte második bőrrétegként illeszkedik a bőrünkre, kisimítja és ragyogóvá teszi az arcunkat. A színes rúzsok már nem csupán gyönyörűvé, hidratálttá, de feszessé is teszik az ajkainkat, és még hosszasan sorolhatnánk, milyen csodálatos felfedezésekkel gazdagodott a kozmetikai ipar. A különböző kategóriákból győztesként kikerült termékek mind-mind igazi újdonságok, amelyeket érdemes lesz kipróbálnunk ebben az évben.
Tizenöt újságíró a világ minden tájáról szigorú kritériumok alapján választotta ki az év legjobb szépségtermékeit. A kritériumok a következők voltak: innováció, hatékonyság, állag, dizájn és marketing. Voilà, a kozmetika legjava.

MULTI PERFECTION CAPTURE TOTALE ÉS DIORSKIN NUDE ALAPOZÓ – A zsűri különdíja
A bőr van a középpontban, a tökéletes, hibátlan arc – így több évet is fiatalíthatunk a megjelenésünkön. Az alapozó használata előtt olyan arckrémet viszünk fel, amely tökéletesíti a bőrt, kisimítja és előkészíti az alapozásra. A Capture Total olyan hatóanyagot tartalmaz, amely képes visszafordítítani a bőr proteinjeinek oxidációját, ezáltal megőrzi a bőr szépségét, és hatékonyan kezeli az öregedési folyamatokat. A Le Fond de Teint Diorskin Nude alapozó tökéletesen fedi az arcbőrt – látványra és érzésre is olyan, mintha nem is viselnénk semmit a bőrünkön, az arcunk mégis tökéletesen hibátlan.

A zsűri véleménye:
„A Diorskin Nude-nek egyetlen hibája van, hogy teljes mértékben függőséget okoz.” „Szép, de nem provokatív – csupán valódi és csillogó, igazi varázslat.” „A Dior mindig tökéletesen tervezi meg és kivitelezi a termékeit, ezért olyan egészet alkot, amelyben szinte lehetetlen hibát találni.” „Akár a vörös szőnyegen is végigsétálhatunk, a paparazzók biztosan nem találnak semmi kivetnivalót az arcunkon – reszkessenek a híres színésznők, most már mi is könnyedén lehetünk olyan gyönyörűek, mint ők!”

PERFECT ROUGE – Shiseido
Húszféle csillogó, élénk árnyalat közül választhatjuk ki a kedvenc színünket. Fényvisszaverő pigmentjeik láthatatlanná teszik a barázdákat, és hosszan tartó csillogást kölcsönöznek az ajkunknak, a szaténfényt pedig a finom púderes összetevők adják. Hatékonyan és mélyen hidratáló rúzsok, amelyek hosszan tartó komfortérzetet biztosítanak még a legszárazabb bőrnek is. Úgy ápolják az ajkunkat, hogy észre sem vesszük, a gyönyörű színek pedig garantáltan luxusélményben részesítenek.

A zsűri véleménye:
„Intenzív színek, csillogó, egészséges ajkak.” „A klasszikus rúzs megérkezett. Aki szeretné a kiskosztümjét vagy akár a legelegánsabb ruháját feldobni egy tökéletes kiegészítővel, most megteheti.” „Nincs többé fakó szájszín – ez a rúzs mindig élénk és ragyogó színekkel tölti fel az ajkunkat, egy leheletnyi kis gyöngyházfénnyel.” „Mindig is ilyen állagú rúzsról álmodtunk: krémes, lágy, nem mosódik el, és extratartós.” „Lágy, finom, épp annyira krémes, amennyire szeretjük, ráadásul tartós és fényes.” „Nemcsak szép, de okos is – intenzíven ápolja az ajkunkat.”

INOA – L”Oréal Paris Professionnel
Az ammóniamentes, tápláló olajokban gazdag hajfesték igazi újdonság. Gyönyörű, csillogó színekkel kényeztet. A festék használatával a hajszálak nem sérülnek, a gazdag olajok pedig fénnyel töltik meg a hajszínt, hogy az egészséges és vonzó legyen. Az ősz hajszálakat elfelejthetjük. Ötven ragyogó árnyalatból választhatjuk ki a hozzánk leginkább illőt.

A zsűri véleménye:
„A L”Oréal száz éve kísérletezik a hajfestékekkel, hogy létrehozza álmaink hajszínét – az álom most valósággá vált.” „Egy megbízható, tartós festék, amely jóval kíméletesebb a hajhoz, mint az eddigi termékek. Ápolja és fényessé teszi a hajat.” „Nagy előrelépés a hajfestésben. Ez az év szenzációja!” „Már minden fodrász beszerezte ezt a krémes hajfestéket, amely ápol, és tápláló olajat tartalmaz, így a színek tartósak maradnak, a haj szerkezete pedig nem roncsolódik.” „Lágy, selymes és élettel teli, ragyogó színek, tökéletes fedés az ősz hajszálaknak.” „Élményfürdő a hajnak: friss illatával nemcsak a hajszálakat, de az érzékeinket is kényeztetjük.”

SÉRUM GÉNIFIQUE – Lancôme
Az első olyan szérum, amely aktiválja a fiatalságunkért felelős géneket arcápolás közben. Nincs korosztályhoz kötve, mindenkinek ajánlott. Egy különleges szérum, amelyet mindennap használhatunk. A megtisztított bőrre vigyük fel, még az arckrém előtt. Sminkalapnak is tökéletes, mert egyenletessé teszi a bőrt. A szérum mellett már arckrémekkel és szemkörnyékápolóval is bővült a termékcsalád – a még tökéletesebb végeredményért.

A zsűri véleménye:
„A génkutatások eredményei megjelentek a kozmetikai iparban is. Íme, a legújabb felfedezés.” „Egy készítmény, amely a fiatalságért felelős gének működésére hat. Ez nagyszerű! Kevesebb mint két hónap alatt képes regenerálni a bőrünket, így a stressz és az idő nyomai elhalványulnak az arcunkon.” „Ez a finom folyadék valóságos forradalom a kozmetikában. Egy újszerű megközelítés. Egy szérum, amely segít emlékezni a bőrnek, hogy milyen is volt egészen fiatalon, és abban is támogatja, hogy újra elérje azt az üde és rugalmas állapotot, amelyre mindannyian vágyunk.”

D.E.F.I. – Avène
A Tolérance Extreme arc- és arctisztító krémhez egy egészen új csomagolást fejlesztettek ki a kutatók. Egy olyan speciális adagolási technikát, amely lehetővé teszi, hogy a termék megőrizze a sterilitását. A két krém hiperérzékeny, intoleráns, a szinte mindenre allergiás bőr kezelésére is alkalmas. Nem tartalmaznak illatanyagot, színezőanyagot és tartósítószert. Teljesen higiénikus megoldás, és a speciális adagoló lehetővé teszi, hogy a krémek a használat végéig tiszták, sterilek maradjanak.

A zsűri véleménye:
„Egyedülálló eljárás, amely teljesen tartósítószer-mentes. Hatalmas újítás a csomagolások terén.” „Azok, akiknek nagyon érzékeny a bőrük, megtalálták a legjobb megoldást.” „Érintetlen formula – egy csomagolási minta, amelyet elismert szakemberek hoztak létre, és ezzel valószínűleg az összes többi csomagolást maguk mögé fogják utasítani. A krémnek nincs illata, nem tartalmaz tartósítószert. A vákuumos eljárás meggátolja a baktériumok megjelenését a termékben, egészen addig, amíg el nem használjuk a tubus teljes tartalmát. Forradalmi újítás – biztonság és tisztaság egyben!”

TEINT RESIST – Yves Saint Laurent
Ha kipróbáltuk, garantáltan nem lesz kedvünk mást használni. Kijavítja a bőrhibákat, élénk, üde arcszínt kölcsönöz, a bőrünk így megtelik élettel és egészséges fénnyel. A szilikonnak köszönhetően az arcbőrünk simább és feszesebb lesz, ráadásul tökéletes fedést is biztosít, eltünteti a pigmentfoltokat és a bőrhibákat. Nem marad ragadós érzet vagy csillogás a használata után, csak bársonyos és puha bőr. Igazi kényeztetés.

A zsűri véleménye:
„Minden, amit az Yves Saint Laurent-ház készít, elegáns és kifinomult – pont olyan, mint ez az alapozó.” „Bármilyen is a bőrünk, zsíros, száraz vagy akár pigmentfoltos, biztosan nem fogunk csalódni az YSL új alapozójában, mivel egyszerre természetes hatású, és nagyon alaposan fed.” „Tartós szín, matt hatás – bármelyik korosztálynak.” „Igazi társunk lehet a sminkelés közben, mivel sosem fog cserbenhagyni, könnyedén vihetjük fel, és nem mászik el a helyéről még egy hosszabb nap után sem. Nagyon megbízható.”

ETIKAI DÍJ – Yves Rocher
Az ökológia úttörője: figyel a biológiai egyensúlyra, megóvja a fákat és a Földet a felesleges pusztításoktól. A márka tiszteli a környezetet, és úgy válogatja meg az alapanyagokat, a termékeket és a csomagolást, hogy azzal ne ártson a természetnek, inkább támogassa, óvja azt. Tiszteli azokat a nőket, akik ugyanígy gondolkoznak az őket körülvevő környezetről, és ezt a hétköznapi bőrápolásban vagy a sminkelésben is fontosnak tartják. Az Yves Rocher úgy gondolja, nélkülözhetetlen, hogy különös tekintettel legyünk a változásokra, és megtartsuk az egyensúlyt a természet és az emberi elvárások között.

A zsűri véleménye:
„Maga a természet, úgy, ahogy szeretjük, és ahogyan örökké látni szeretnénk.” „Itt minden természetes, zöld, valódi, egyszerű, színes, örömteli, elérhető, hogy a szépítkezés minden pillanata egy varázslat legyen.” „Igazi úttörő márka, amely végre hangosan hirdeti az értékeit.” „Környezettudatos márka, környezettudatos vásárlóknak. Mindezt úgy, hogy ne kelljen lemondanunk semmiről. A minőség legmagasabb fokát képviselik a termékek.” „Új célközönség: a férfi. Az Yves Rocher szeretné, ha a férfiak is fontosnak tartanák a szépségápolást, méghozzá a lehető legtermészetesebben.”

További szépségötleteinket keresd az áprilisi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2010. április]

‘),