A színek vonzásában

2013. július 22.

Változtassunk sminkelési szokásainkon. Térjünk el a megszokottól, hogy egy egészen új arc nézhessen vissza ránk a tükörből. Egy új rúzs, egy merészebb szemfestés, és magunkra sem ismerünk. A recept? Egy kevés bátorság, egy vadító színű ajakrúzs, színes szempillaspirál és némi csillogó szemhéjpúder.

Turbózd fel
Profi sminkeseket kérdeztünk meg arról, hogyan lehet a legkönnyebben és a leglátványosabban változtatni a sminkünkön. A válasz: használjunk élénk neon- vagy vibráló színű rúzst. Olyan neves tervezők modelljei viselnek ragyogó színeket az ajkukon, mint Antonio Berardi, Dries Van Noten vagy Erdem. Ahhoz, hogy tökéletesen mutassanak a tüzes színek, teljesen fakó arcszínre és áttetsző alapozásra lesz szükségünk. Frissítsük fel a neszesszerünket egy-két teljesen új, neon-pink vagy élénkpiros árnyalattal.

Így készül
A ”80-as évek stílushoz használjunk szájkontúrceruzát, majd a körberajzolt területet töltsük fel egy rúzsecset segítségével. Idén a foltos hatású, enyhén elmosódott ajakfestés is belefér – persze csak a kontúrokon belül maradva. A „maszatos” ajakfestéshez használjuk a mutatóujjunkat, és ütögető mozdulatokkal vigyünk fel néhol kevesebbet, néhol többet a rúzsból.

Szöveg: Susanna Cohen
Fotó: Kim Knott
Magyar szöveg: Oláh Zsófia
Smink: Mary Greenwell
Haj: Tim Crespin
Manikűr: Trish Lomax
Modell: Ivana Vancova

További szépségötleteinket keresd az októberi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2009. október]

‘),