Tejben-vajban

2013. július 22.

Túl az ünnepeken és az óév elbúcsúztatásán jöhet egy teljesen új elvárásokkal és reményekkel teli év. Ahhoz, hogy feltöltődve lépj át az új esztendőbe, foglakozz többet magaddal. Neked is jár egy kis kényeztetés.

Egész évben rohansz, és mire beköszöntenek az ünnepek, eljön az év vége, a helyzet csak romlik: mindenre és mindenkire gondoltál, csak épp magadra nem. Ideje ezen változtatni! Szerezz be néhány különleges kozmetikumot, olyanokat, amelyek nemcsak megszépülni, hanem feltöltődni is segítenek. A legjobban a fürdőszobában kapcsolódhatsz ki: a szokásos gyors tusolás helyett most engedj meg magadnak egy kényelmes, hosszú fürdőt. Gyújts meg néhány mécsest, tegyél fel egy jó lemezt, és kezdődhet a tejben-vajban fürösztés.

Hőfok
A fürdővíz ne legyen se túl forró, se túl langyos, nehogy gyorsan kihűljön. Ha 20–30 percet szeretnél nyugodtan eltölteni a füdőben, ahhoz a körülbelül 38–40 Celsius fokos víz a legjobb.

Ápold a hajadat
A párás levegő nemcsak az arcpakolásnak kedvez, érdemes ilyenkor feltenni egy ápoló pakolást a hajadra is, hogy kompenzáld a hideg téli levegő szárító hatását.

Hideg-meleg
Miután teljesen ellazultál a meleg vízben, gondolj egy kicsit bőröd felfrissítésére is: fejezd be a fürdőt váltott, hideg-melegvizes zuhannyal.

Szöveg: Gurics Krisztina
Fotó: Michael Wirth / Figarophoto.com

További szépségötleteinket keresd a januári Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2009. január]

‘),