Testszépítő – Ébreszd fel a benned rejlő szépséget!

2013. július 22.

Szinte nincs olyan nő, akit ne töltene el aggodalommal a fürdőruhaszezon közeledte. Most sem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a szépség belülről fakad. Ahhoz, hogy vonzóbbak legyünk, meg kell lelnünk a magunkban rejlő természetes szépséget – persze a megújuláshoz néhány kozmetikum segítségét is érdemes igénybe vennünk.

Ha újra rá akarunk találni testünk szépségére, lelkünk mélyén kell kezdenünk a keresgélést. Köztudott, hogy a jóga kiegyensúlyozottá teszi testünket, lelkünket, szellemünket egyaránt, azt azonban csak kevesen tudják, hogy ez a típusú testmozgás izmaink nyújtására legalább olyan hatékony, mint a streching. A rendszeres jógázás növeli az izomtónust, ezáltal alakunk feszesebb, karcsúbb lesz. Természetesen mint minden testmozgás, ez is akkor igazán eredményes, ha mellette helyesen és mértékkel táplálkozunk, ami nem is olyan nehéz, ahogy az a jógaoktatók körében végzett felmérésekből kiderült. Minél többet jógázunk, testünk annál inkább tiltakozik a gyorséttermi és egyéb egészségtelen ételek ellen, viszont annál inkább igényli a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását.

A másik nyomós érv a jóga mellett, hogy jelentősen javítja a testtartást. Egyenes háttal és leengedett vállakkal alakunk is jóval kecsesebbé válik, ezáltal pedig karcsúbb és egyben magabiztos benyomást keltünk. Ha lelkünk nyugodt, kiegyensúlyozott, a testünk is azzá válik, ez pedig növeli önbizalmunkat. Mindezek jótékony hatását fokozhatjuk, ha aromaterápiás kozmetikumokkal ápoljuk bőrünket. Vegyünk pihentető fürdőt a keleti gyógymódokon alapuló, aromaterápiás Shiseido Relaxing nyugtató hatású fürdőtablettákkal (7990 Ft). A fürdő után a százszázalékos tisztaságú, főként bazsalikom, keserű narancs és kamilla illóolajokból álló Clarins Huile Relax nyugtató hatású testápoló olajjal (10 750 Ft) gondoskodhatunk kellemes közérzetünkről és bőrünk ápolásáról.

Szöveg: Gurics Krisztina
Fotó: Dobos Tamás

A folytatást keresd a májusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2008. május]

 

‘),