Tökéletes smink: púderrel

2013. július 22.

Áttetsző, fixáló, bronzosító, mattító… A púdereket azért használjuk, hogy tartós legyen a make-up és ragyogó az arc. A meleg hatására kifényesdő arcbőrre kiváló gyógyír egy finom púder.

Hogyan kezdjük?
A mindennapos rutinunk: arcbőrtisztítás, tonizálás, szemkörnyékápolás, végül hidratálókrém használata (a felesleget egy zsebkendővel itassuk fel, hogy ne csillogjon a bőr, és ne kezdjen el gyorsan zsíros érzetű lenni). Alapozás után jöhet a púderezés. A porból annyit vesz fel a bőr, amennyire szüksége van – nem tudjuk eltúlozni. Amire már nincs szüksége, azt könnyedén le tudjuk söpörni egy tiszta ecsettel.
Fontos, hogy a púder úgy tud igazán tartósan fixálni, ha fölé már semmilyen krémes állagú smink nem kerül. Így ha az arcpírünk krémes, akkor azt még a púder felvitele előtt használjuk, ha porállagú, csak akkor vihetjük fel a púder fölé.

Kőpúderek – préselt kompaktok
Az a jó bennük, hogy vihetjük magunkkal bárhová, nem szóródnak ki a táskánkban, neszesszerünkben, a használatuk pedig egyszerű. Nincs szükségünk púderecsetre, hiszen a bennük lévő pufnival tudjuk felvinni a púdert. A kompaktokat érdemes magunknál tartani, és ha szükséges, „bepúderezni az orrunkat” – vagyis amikor a sminkünk kezd elcsúszni a helyéről napközben, hozzuk rendbe, és fixáljuk le.

Szöveg: Oláh Zsófia
Tárgyfotó: Losonci Pál

A folytatást és további szépségötleteinket keresd a júliusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2010. július]

‘),