Üdítő pillanatok

2013. július 22.

A nehéz ételek és a hosszú éjszakák, a hideg levegő, a fűtés mind hatással van bőrünk szépségére. A levegő alacsony páratartalma szárít és magába szívja a bőr rugalmasságáért felelős zsírokat, a bőr pikkelyes lesz, és feszülni kezd. Ennek hatására szürkés, sápadt tónusú, pattanásos lesz az arcunk. Nem csoda hát, hogy jobban oda kell figyelnünk magunkra ebben a szezonban. Nem kell azonnal kozmetikushoz rohanni, mi magunk is tudunk orvosolni bizonyos problémákat.

Ahhoz, hogy bőrünk sokáig megőrizze szépségét, folyamatos odafigyelésre, ápolásra van szüksége. Amikor már láthatóvá válik a probléma, egyetlen alkalommal még nem számíthatunk csodára radírral vagy pakolással, a rendszerességen, a megelőzésen van a hangsúly. Ilyenkor érdemes táplálkozásunkon, éltemódunkon is változtatni. A bőrradírok és a maszkok rendszeres használatával megelőzhetjük a problémák kialakulását, sokáig megőrizhetjük bőrünk természetes szépségét, ráadásul rövid idő alatt gyorssegélyben is részesíthetjük.

Radírozás
Az arcradírt ne használjuk mindennap. Heti rendszerességel érdemes radírozni arcunkat ahhoz, hogy bőrünk üde és ápolt legyen. Még hatékonyabb lehet a radírozás folyamata, ha egy puha szőrű arctisztító kefével visszük fel a terméket, és körkörös mozdulatokkal pár percig masszírozzuk vele bőrünket.

Szemmaszk

Még ha mindennap ápoljuk is a szemkörnyékünket, olykor-olykor láthatóan egy kicsivel több törődést igényel ez a terület. Ilyenkor haszáljunk a problémának megfelelő hatékonyságú szemmaszkot. Például egy ránctalanító maszkot, amely  néhány perc alatt kisimítja az apróbb szarkalábakat – sőt a mélyebbeket is.

Szöveg: Oláh Zsófia
Fotó: Tombor Zoltán
Bőrápolási szakértő, smink és manikűr: Gera Anna
Haj: Herczeg Csaba – Hairclub, Kérastase
Modell: Munkácsy Brigitta –
www.tenmodels.hu[1]

A folytatást keresd az októberi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2008. október]

References

  1. ^ www.tenmodels.hu (www.tenmodels.hu)

‘),