Az 5 pontos lábszépítő technika

2013. augusztus 07.
Mielőtt végleg lekerül rólunk a harisnya és a hosszúnadrág, hozzuk a lehető legjobb formába a lábainkat: eddzünk, feszesítsünk és ápoljunk szakszerűen. Ötlépéses lábszépítő programunkkal rövid idő alatt látványos eredményt érhetünk el.

1 Edzés, formálás
Számtalan comb- és vádlierősítő tornagyakorlat létezik, csak legyen erőnk elkezdeni a rendszeres gyakorlást. A kényelmesebbeknek talán érdemes beszerezniük egy pár gördülő talpú cipőt. Lehet, hogy első látásra nem tűnik a legesztétikusabb viseletnek ez a vastag talpú lábbeli, de az biztos, hogy viselőjének a testtartása szebb és egészségesebb lesz tőle, a lábizmai pedig villámgyorsan megerősödnek. Mindez a cipő szerkezetének köszönhető: folyamatosan a talpunkon gördülve járunk, alaposan megdolgoztatva a láb-, a comb- és a far-izmainkat. Jó hír, hogy a gördülőtalp-őrület a sportcipőket is elérte, a nagy márkák sorra dobják piacra fiatalos, trendi futócipőiket, amelyekkel nemcsak hatékonyabb a séta vagy a futás, de igazán divatosak is lehetünk.

Az ideális mozgás pedig? Ezúttal is a víz a befutó. Közegellenállása legalább 12-szerese a levegőének, ezért ha vízben mozgunk, az izmaink tónusosabbá válnak, és több kalóriát tudunk elégetni. Az aquafitness, az aquacycling nagyon szórakoztató sportok, a vízben végzett speciális torna és a csoportos vízi kerékpározás keményen és hatásosan dolgoztatják meg a lábizmainkat.

Szerző: László Krisztina
Fotó: Emmanuelle Hauguel

További szépségötleteinket keresd a 2013. júniusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2013. június]