BB krém őrület

2013. augusztus 07.
Kétségtelen: idén a kozmetikai ipar színpadán a BB krémeké a főszerep. A nagy márkák sorra dobják piacra saját készítményüket a két bűvös betűvel – e krémek „lényege” azonos, ám mindenki kínál valami egyedit, valami különlegeset is. Lássuk a hazai sztártermékek palettáját!

Felgyorsult világunkban nagy sikernek örvendenek a multifunkciós arcápolók. Időt, pénzt és energiát takarítunk meg velük, hiszen egyetlen termékben öt-hat különböző készítmény jótékony hatása koncentrálódik. Másodpercek alatt hibátlan arcbőrt varázsolhatunk magunknak, a krém tökéletesen fed, és még ápolja is a bőrünket.

Mit takar a két betű?
Amikor először hallottam ezt a rövidítést, a híres francia színésznő, Brigitte Bardot jutott eszembe, akit a szakma csak „az isteni BB”-ként emleget. Nos, a krém esetében csak annyi a kapcsolat a ”60-as évek szexszimbólumával, hogy a BB krémek a kozmetikumok világában pont akkora sztárok, mint Bardot volt fénykorában. Teljes nevén angolul Beauty Balm vagy Blamish Balm – bőrnyugtató balzsam –, mivel a kezdet kezdetén bőrgyógyászok és sebészek alkalmazták a lézeres kezelések hegeinek a megszüntetésére. Aztán egy koreai színésznő rájött, hogy ez a bőrregeneráló csodakészítmény szépíti és fiatalítja is a bőrt. Nem sokkal a hihetetlen ázsiai siker után a kozmetikai cégek is egyenként lecsaptak rá, és ki-ki a saját igényei szerint továbbfejlesztette.

Szöveg: László Krisztina
Fotó: Marie Claire-archívum

További szépségötleteinket keresd 2012. októberi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2012. október]

‘),