Black & black

2013. augusztus 07.
Éjszakai illatok, nem csak éjszakai vadmacskáknak. Kontrasz-tos feketék, elegáns és elbűvölő, fajsúlyos és éterien titokza-tos aromák, a stílus és az elegancia szimbólumai. Olyan erővel ruházzák fel viselőjüket, amelyre mindannyian vágyunk – a csábítás ellenállhatatlan glóriáját fonják körénk.
Givenchy Dahlia Noir
A Dahlia Noirra egy évig kellett várnunk, a bevonulása azonban annál fenségesebbre sikerült. A Givenchy új illatának ambivalens szépsége ugyanis két változatban lépett színre: mint eau de parfum és mint eau de toilette. A Givenchy ház kreatívigazgatóját, Riccardo Tiscit az amerikai író, James Ellroy Fekete Dália című regénye ihlette meg az illat megalkotása előtt. Brian de Palma fimrendező vitte vászonra a noire-t, pompás szereposztással. Riccardo Tisci első parfümjében a fiatal hősnő, Elizabeth Short, becenevén Fekete Dália illatát kívánta megalkotni, akinek Holly-wood tragikus sorsot szánt.
A Dahlia Noir központi motívuma tehát egy fiktív hősnő, egy csábos fekete angyal, egy igazi femme fatale. Ciprus és különböző virágok variációja ez, alapját a rózsa, az írisz és a mimóza adja. Az illat szélsőségeket békít össze – az angyal és az ördög párbeszéde. A Dahlia Noir a fény és az árnyék tánca. Ha túl komornak találjuk a parfümöt, válasszuk a „kishúgát”, amelyben a rózsa harmatos gyümölcsökkel és ámbrával egyesül. Tegyünk pár cseppet a csuklónkra, és engedjük, hogy a bőrünk és az új illat eggyé olvadjon.
Ne gondoljuk, hogy az eau de toilette a fajsúlyosabb parfüm könnyített, light változata. Mindkét szépség ugyanabból a családból származik, mégis különböző a személyiségük. Ismerjük meg őket.

Szerző: Oláh Zsófia
Magyar szöveg: Gertrud Korpic
Fotó: Shutterstock, Marie Claire-Archívum

További szépségötleteinket keresd 2012. novemberi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2012. november]