Prix d’Excellence de la Beauté 2013

2013. augusztus 07.
A Marie Claire nemzetközi szépségnagydíjának nyertesei minden évben a legjobbak legjobbjai. Verhetetlenek, akár minőségi, akár hatékonysági szempontokat vizsgálunk. Ebben az évben a zsűri az összetevőkben rejlő innovációt értékelte leginkább.

L’ORÉAL PARIS REVITALIFT LASER X3
Kétkülönleges hatóanyag fémjelzi e nappaliarcápoló-család tagjait. Az egyik egytermészetes cukorszármazék, a Pro-Xylane?, amely a bőrszövetek rostjaiterősíti, illetve stimulálja a bőr természetes összetevőinek a termelődését. Amásik a fragmentált hialuronsav, egy gyorsan beszívódó komponens, amelylátványosan csökkenti a ráncokat. Működésének elve megegyezik a bőrgyógyászokáltal használt ránctalanító lézerével.
A zsűri véleménye: „Bátor vállalkozás egy otthoni arcápolócsaládot abőrgyógyászok által alkalmazott kezeléshez hasonlítani, továbbá garantálni,hogy működik. Nemhogy működik – a krémek használatával a bőr frissebb, simábbés tömörebb lesz –, de ehhez az eredményhez nagyon kedvezményes áron juthatunkhozzá.”

DIOR
ÚJ NUDE ALAPOZÓCSALÁD
Meztelenbőr-hatástökélyre fejlesztve. Sugárzó, bársonyos arc, amelyen az alapozó láthatatlanréteget képez. A készítmények új formulája természetes eredetű összetevőkettartalmaz, valamint exkluzív „Nude Glow” pigmenteket a még szebb, még ragyogóbbbőrért. A Nude formula az ásványvíz előnyeit egyesíti egy új,virág-kivonatokkal dúsított vízzel, a hibiszkusz és a mályva ápoló, szépítőerejével.
A zsűri véleménye: „A Dior-kifutók világa ihlette a legújabb Diorskin Nudealapozót. A márka minden eleganciája megtalálható benne.” „Zseniális megoldás:a kompakt púder felviteléhez egy kétfunkciós applikátort adnak,a szivacsot vagy az ecsetet attól függően használhatjuk, hogy milyenhatást szeretnénk elérni.”

LA ROCHE-POSAY
REDERMIC R
Ebbena koncentrált, bőrkorrigáló arcápolóban a ránctalanító retinol két változatalép szövetségre egymással: a tiszta retinol és a retinol-linolát. Ezutóbbi arra szolgál, hogy segítse a tiszta retinol folyamatosfelszabadulását, ettől a készítmény még az érzékeny bőrűek számára is kíméletesmarad. A krém láthatóan szelídíti a mély ráncokat, egyenletessé varázsolja abőrszínt, és halványítja az öregségi foltokat a bőrön.
A zsűri véleménye: „A bőrgyógyászok kedvencét, a retinolt eddig csak aproblémamentes bőr ápolására alkalmazták. Hála a La Roche-Posay kutatóinak, mamár az érzékeny bőrt is ápolja, regenerálja.”

GIORGIO ARMANI
MAESTRO FUSION MAKEUP
Egyszerrealapozó és bőrtökéletesítő készítmény, textúrája ultrakönnyű, mégis tökéletesenfed. A legfinomabb, legfrissebb természetes olajak fúziója egy színtisztakoncentrátumban, narancsvirággal és fehér lótusszal megbolondítva. Néhány cseppelég belőle, és az arcot egy láthatatlan, selymes fátyol borítja be, amelyelfed minden tökéletlenséget.
A zsűri véleménye: „A makulátlan bőr új víziója, tökéletes párosítás bármelybőrtípusnak, bőrszínnek, bármely életkorban. A bőr nem fénylik tőle, aszínárnyalatok minden bőrszínhez igazodnak.”„Forradalmi újítás a sminktermékekvilágában, sem vizet, sem púdert nem tartalmaz: kizárólag olaj és pigmentekkompozíciója.”

LA MER
THE MOISTURIZING SOFT CREAM
Eza fényűzően gazdag, mégis könnyű, lágy krém fantasztikus textúrája miatt nyerteel a zsűri tetszését. Az arcápoló tartalmazza a La Mer készítmények legendás,tengeri eredetű, Miracle Broth? elnevezésű összetevőjét, amely a bőr számáratökéletes regenerálódást és mélyhidratálást biztosít. Ezt egy, a szabadgyököket semlegesíteni képes, exkluzív zöldtea-kivonat egészíti ki, amely segítmegóvni a bőrt a káros környezeti hatásoktól. E két hatóanyaghidratálógömböcskékbe van beszorítva, a krém felvitele után pedig azonnalbejutnak a bőr mélyebb rétegeibe, és ott fejtik ki jótékony hatásukat.
A zsűri véleménye: „Az új Soft Cream nagyon jól alkalmazható sminkalapként.Annyira lágy, ráadásul nagyon könnyen felszívódik. Hidratálja és feltölti abőrt, így tökéletes alapot biztosít.”

ESTÉE LAUDER
REVITALIZING SUPREME GLOBAL ANTI-AGING CREME
Eza globális öregedésgátló krém napjaink legkülönfélébb elvárásainak is megfelel:olyan összetevőket sűrít egy készítménybe, amelyek a bőröregedés összestényezőjére hatnak. A nemzetközileg tíz szabadalommal védett arckrém a tudományvívmányait alkalmazva tápanyagokat és nedvességet juttat a bőr felszíne alá,így késlelteti az öregedés jeleinek a láthatóvá válását az arcon.
A zsűri véleménye: „Ezzel a könnyű, sokoldalú krémmel biztonságbanérezhetjük a bőrünket az öregedéssel szemben. Már az első használat utántömörebbé, teltebbé és simábbá válik a bőr, rendszeres használatával pedig ezaz eredmény még tökéletesebb lesz.”

YVES SAINT LAURENT
FOREVER ARCÁPOLÓTERMÉKCSALÁD
Lea kalappal a készítmény GlycanactifTM elnevezésű hatóanyaga előtt, amelya szérum legcsodálatosabb összetevője. A bőr legmélyebb rétegeiben indítjabe a regenerációs folyamatokat – ettől az arcunk látványosan fiatalabbnaktűnik. Az alapozó finom ecsetjével könnyedén szétoszlathatjuk a készítményt abőrfelszínen. A szájfény pedig vékony, csillogó lakkréteggel vonja be azajkainkat.
A zsűri véleménye: „Gratulálunk a márkának az újításokért! Az ajaklakkal újkategória született. Az alapo-zóban az Yves Saint Laurent kultikusterméke, a Touche éclat korrektor született újjá, a szérum hatóanyaga pedigáttörés a regeneráló készítmények piacán.”

LANCÔME
GÉNIFIQUE YEUX LIGHT-PEARL
Eza könnyen beszívódó, ragyogásfokozó, hűs szérum azonnal felfrissíti és életteltölti meg a szemkörnyék területét. Light-Pearl? technológiájával a szemkörnyékteljes, még a nehezen elérhető területein – például a felső szemhéjon – iskifejti hatását. Sőt a könnytermelődést is fokozza, ettől a szem ragyogóbbá,fehérebbé válik. De ne feledkezzünk meg a szérum öregedésgátló összetevőirőlsem, amelyeket speciálisan erre a területre fejlesztettek ki.
A zsűri véleménye: „Imádjuka szérum csepegtetőjének végén található, csepp formájú fém masszázsfejet,amellyel a készítmény könnyen és célirányosan masszírozható be a szemkörnyékterületén bárhová. Hűti, frissíti a bőrt.”

Magyar szöveg:
László Krisztina
Fotó: OlivierJacquet
Tárgyfotó: Marie Claire-archívum

[Marie Claire, 2013. április]

‘),