Szerethető ráncaink

2013. augusztus 07.
Huncut szarkalábak a szemek tövében, komolyabb barázdák a homlokon, apró ráncocskák az ajkak körül: a mimikai ráncaink sokat elárulnak rólunk. Az életmódunk, az „örökségünk" lenyomatai az arcunkon, amelyektől teljesen megszabadulni talán nem is akarunk. Íme néhány jó tanács, hogyan tegyük még szerethetőbbé őket.

Kevesen viselik pókerarccal és ússzák meg következmények nélkül az élet nagy megmérettetéseit. Az arcbőrünk alatt található 21 mimikai izom folyamatosan dolgozik, amikor beszélünk, nevetünk vagy sírunk, csodálkozunk vagy éppen dühösek vagyunk. Az érzéseink, a gyakori arckifejezéseink finom vonalak formájában beleíródnak a bőrünkbe, és ahogy a bőr veszít feszességéből, a nyomuk egyre határozottabbá válik.

Homlok
Amikor a homlokunkon a bőr sima és feszes, a tekintetünkből szelídség sugárzik. Amint megjelennek az első, karakteresebb ráncok, az arckifejezésünk fáradttá, kicsit bosszússá válik. A vízszintes homlokráncok, más néven gondolkodóráncok kialakulását annak a szokásnak-mimikának köszönhetjük, hogy a szemöldökünk gyakran a homlokunkra szalad. A függőleges „aggódóráncokat” pedig a gyakori szemöldökráncolás alakítja ki.
Szelíd masszírozás: Mindkét kezünk középső és gyűrűsujjával a hosszanti ráncokat a szemöldöktől a hajkezdetig fölfelé, határozott mozdulatokkal simítsuk végig, majd a keresztráncokat oldalirányban.
Célzott készítmények: A Boto-ceutical szérum a botoxinjekció új alternatívája, hatása a biotechnológiai és dermatológiai kutatások során felfedezett peptideknek köszönhető, amelyek gátolják a mimikai izmok összehúzódását. A L”Oréal Fiatalság Kód koncentrátuma a génkutatások eredményeit hasznosítja, és a bőrt felépítő sejtek belsejében hatva aktiválja azok működését. Az Eucerin Hyaluron-Filler ráncfeltöltő szérum rövid láncú hialuronsav-molekulát tartalmaz, amely mélyebbre jut a bőrben, mint a hagyományos szerkezetű molekula, valamint alulról tölti fel a ráncokat. Az Estée Lauder Perfectionist (CP+) Targeted Deep Wrinkle Filler ráncfeltöltő koncentrátum tubusos adagolós vége egy vastag filctoll hegyére emlékeztet, és  vékony csíkban adagolja a hialuronsavban gazdag koncentrátumot, amelyet így belehúzhatunk a barázdákba.
Esztétikai beavatkozások: A botox és a hialuronsavas ráncfeltöltés látványos eredményt hozhat. A botox gátolja a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok működését, így a bőr pihenő állapotba kerül, és kisimul. A homlok keresztráncait és a szemöldök közötti ráncokat hialuronsavval lehet feltölteni. A bőrgyógyász a hialuronsavat a bőrbe vékony injekció segítségével fecskendezi be. Ez a bőrazonos vegyület vizet köt meg, így kitölti a ráncokat.

Szöveg: László Krisztina
Fotó: Profimedia – Red Dot

További szépségötleteinket keresd a júliusi Marie Claire-ben.

[Marie Claire, 2012. július]

‘),