Egy mosoly mindennél többet ér

2013. szeptember 10.
Bertalan Viki a szakmájában egy igazi maximalista, de ha a szépségtitkaira vagyunk kiváncsiak, kiderül, hogy mindennél többre tart egy kedves mosolyt.

Mit jelent Neked a szépség?

Természetességet, ami külsőleg a tiszta, ápolt bőrt és a finoman hangsúlyozott nőiességet jelenti, párosítva egy sugárzó belső harmóniával, ami melegséggel és energiával tölti fel a környezetét.

Honnan jött az ötlet, hogy sminkes legyél?

Félig véletlen volt, félig sorsszerű. Kerestem a saját utam, álmodoztam álomszakmákról, arról, hogy mihez is kezdjek. Aztán gondoltam egy merészet és sok munkával, gyakorlással elértem a célom: sminkes lettem. Ma pedig már én segíthetek másokat, hogy – ezen a szakmán keresztül – talán megtalálják a saját útjukat.

A smink videóid közvetlenek, és szuper tippeket is adnak – egyik kedvencünk a hamarosan a site-on is megjelenő Gyors reggeli smink, amit az autóban is el lehet készíteni -, de hogy jött az ötlet a videókra?

Mindannyian tetszeni akarunk, akkor is, ha csak két percünk van, és nem vagyunk profi sminkesek. Gyakran fordulnak hozzám olyan kérdésekkel, hogy lehetnének a nők – nem órák alatt és nem túlzásokba esve – finom, láthatatlan hangsúlyokkal még teljesebbek, természetesebbek és szebbek. Úgy gondolom, elég, ha megfelelően ismerjük önmagunkat, és tudjuk, hol erősítsünk még rá egy kicsit az amúgy is vonzó vonásainkra, amitől pillanatok alatt még szebbek lehetünk.

Hogy jellemeznéd a személyes stílusod?

Letisztult és természetes. Kerülök minden túlzó dolgot, de kedvelem az ízléssel kialakított stílust és a felhőtlen vidámságot.

Milyen kis szépség trükkre esküszöl?

Ápolt, tiszta arcbőr, szemceruza és pirosító. Az ápoltság már önmagában is bárkit vonzóvá tesz, mert ha valaki jól érzi magát a bőrében, arra mások is felfigyelnek. A szemceruza észrevétlen és természetes, mégis finoman hangsúlyozza a tekintetet és egyszerűen ellenállhatatlanná teszi a pillantást. A pirosító ugyanilyen csodafegyver: egy kis pír az orcákra vagy a járomcsontra és üde lesz az arcbőr, sugárzó, fiatalos a megjelenés. De a legfontosabb: a mosoly. Egy őszinte mosoly mindenkit megszépít.