Szappanbiciklivel készülő szappanok

2013. október 02.
A tökéletesen környezetbarát műhelyben természetes anyagokból, hideg technikával, és ami a legérdekesebb, egy speciális szobabiciklivel készülnek a szappanok.

Pedállal hajtható keverőgép egy amerikai szappankészítő kisiparos legfontosabb munkaeszköze. A Just Soap cég alapítója kerékpárépítővel terveztette magának a speciális szobabiciklit. Frederick Breeden korábban kézzel keverte a szappant hatalmas edényekben, de ez igazán embert próbáló feladat, így támadt a bicikli ötlete. Bár elsősorban lábmunkával, de a termékek továbbra is kézműves techikával készülnek. A géppel nagyobb hatásfokkal, kevesebb fáradsággal, és gyorsabban lehet dolgozni, a szappanokat pedig ezért megfizethető áron lehet eladni – több amerikai üzletláncban is.

Kizárólag természetes anyagokat használnak, áram helyett emberi erőt, és hideg technikát, ami azért jó, mert melegítés híján nem módosulnak az olajok, növényi összetevők, fűszerek, és minden tápláló finomság a szappanban marad. Az abszolút környezetbarát műhelyben nagyjából három óra kerékpározással lehet megfelelő sűrűségűre keverni az alapanyagokat, és Frederick azt mondja, az elején egyáltalán nem is nehéz tekerni…

Az utolsó félóra viszont már kemény, ráadásul egy percre sem szabad abbahagyni. Cserébe mennyei illatú, egyre bővülő választékú szappanoknak örülhet.