Sminkelés a cukrászdában

2013. október 31.
Műalkotásnak is beillő süteményei és macaronjai ihlették a Ladurée sminkkollekcióját.

Nehéz olyan újdonsággal előállnia a legendás párizsi (és ma már egy sor Franciaországon kívüli üzlettel is büszkélkedő) Ladurée cukrászatnak, amellyel ne találna telibe. A komoly rajongótábor messze földről is hajlandó elzarándokolni a cukrászdákba egy-egy új csemege kedvéért. A szezon újdonsága a kívül ezüstösszürke színű, de rózsaszínű borskrémmel töltött Pink Pepper, és a gyömbéres-mézes Gingerbread macaron.

Nem új keletű a Ladurée kalandozása a kozmetikai ipar területén sem, szobaillatosító gyertyákat, fürdőkrémeket, parfümöket egy ideje már kínál a ház. A japánok azonban (akik a párizsiak után a cukrászat legodaadóbb hívei) Ladurée-sminkkollekcióval rukkoltak elő, amely a műalkotásnak is beillő Ladurée-sütemények színeit, formáit idézi. Annyira csábítóak, hogy szinte ügyelnünk kell, beléjük ne harapjunk.

A Les Merveilleuses de Ladurée púdereit, pirosítóit és festékeit eddig csak a távol-keleti ország lakói élvezhették, mostantól azonban a Sephora üzletlánc európai parfümériáiban is kaphatók. Az apró ékszerdobozoknak vagy bonboniernek tűnő tégelyek, a kámeával díszített fiolák, a rózsaszirom formájú púder, és sok más csemege – mind a Ladurée cukrászat macaronjainak megszokott, visszafogott színeiben pompáznak.