Kiállítást szentelnek a Miss Diornak

2013. november 12.
Christian Dior első parfümje 1947-ben került a boltok polcaira, most pedig újabb magaslatokra emelkedett. A brand egyik legkedveltebb illatának dedikálva, “Miss Dior - Esprit Dior” címmel kiállítás nyílik a Párizsban november 13. és 25. között.

„A tárlat egyúttal Christian Dior nővére, Catherine Dior előtti tisztelgés is lesz, akit a második világháború alatt toloncoltak ki az országból, és aki a Miss Dior parfümön dolgozó alkotók múzsája is volt.” – árulta el Hervé Mikaeloff, a kiállítás kurátora.


Fotó: Shirin Neshat

A show keretein belül a világ minden tájáról összesen tizenöt kortárs művészt kért fel a divatház, és adott szabad kezet nekik az alkotásban. Különböző területen ténykedő női alkotó engedhette szabadjára a fantáziáját a Miss Dior illatból kiindulva, köztük, festők, szobrászok és egy filmrendező-fotográfus is, Shirin Neshat. Az iráni Neshat a Miss Dior egyik kampányfőszereplőjéről, Natalie Portmanről készített egy, a tengerparton játszódó fekete-fehér felvételt, amelyhez a zenei aláfestést Johnny Azari szerzeménye lesz.