Így készítsd el Zooey Deschanel sminkjét!

2013. november 25.
Bertalan Viki sminkmester ezen a héten a Marie Claire decemberi címlaplányának sminkjét segít nektek elkészíteni. Viki szerint, ahogyan Zooey Deschanel esetében is, a jól megválasztott színek erőltetés nélkül emelik ki az arcvonásokat.

Sziasztok!

Mielőtt nekilátnánk Zooey Deschanel sminkjének elkészítéséhez, a megfelelő színű alapozóval tegyük tökéletessé az arcbőrünket.

A szemkarikákra, ha vannak, használjunk külön korrektort (például Giorgio Armani -Maestro eraser).

A felső szemhéjra dupla vastagságban rakjunk alapozót, így jobban tapad majd a szemhéjfesték.

Az alapozót megfelelő színű, vagy áttetsző púderrel (például Sensai – loose powder) rögzíteni kell.

Ezután egy szemhéjecset segítségével aranyló krémes szemfestékkel keretezzük a szemeket, fessük ki a teljes szemhéjat egészen a mélyítő vonalig, majd kifelé haladva elhalványítjuk. Fixáljuk (a Shiseido egyes  szemhéjporából az egyik legszebb szín az RD709), egy közepes fejű ecsettel vagy applikátorral vigyük fel.

A szempillák tövét alul és felül is, kívül és belül is, sötétbarna ceruzával kell kihúzni, és a vonalat kifelé kissé meghosszabbítani. Ha nem vízálló  a ceruzánk (nagy kedvencem- Chanel long lasting eyeliner- 20-espresso), akkor kötelező ugyanolyan színű szemhéjfestékkel (porral) fixálni (Chanel ombre essentielle-51-mahogany). Ez annyit jelent, hogy egy lapos, kisfejű ecsettel és némi sötétbarna porral átsimítjuk a már megrajzolt vonalat. Ez nem egy tusvonal, nem számít annyira a pontosság, a púder rögzíti a ceruzát és lágyítja a smink hatását.

A szempillákat begöndörítjük (a legjobb, ha a MAC- ben vásároljuk meg a kisebbik szempillapödrőt, azzal ugyanis nagyon könnyű dolgozni), és csak a felső szempillákat festjük ki fekete spirállal, ettől lesz ez a smink finoman szexi.

A szemöldököt felfelé fésüljük, és a hézagokat töltsük ki a szemöldökünkhöz passzoló, szemöldökceruzával.

A járomcsontra halvány meleg árnyalatú rózsás arcpirosítót hintsünk, csak keveset, ne tompítsuk vele a szemek hatását!

A szájon barackos pasztellárnyalattal váltsuk ki a puha hatást.

Sok sikert a smink elkészítéshez, és ha van kedvetek, osszátok meg velünk a végeredményt!