Készíts parfümöt otthon!

2014. január 13.
Alkimista laboratóriumot tervezett egy dizájner, amelyben azonban arany helyett illatszer készíthető, méghozzá otthon.

Hamarosan új szakaszába érhet a világszerte népszerű csináld magad mozgalom. A londoni Heka-Lab dizájnstúdió ökotudatos nőknek állított össze otthoni illatszerkészítésre alkalmas készüléket. Az Alchemist’s Dressing Table (az alkímista fésülködőasztala) elnevezésű alkotás már megjelenésében is káprázatos, de ami még lényegesebb: segítségével finomabbnál finomabb, természetes kozmetikumokat állíthatunk elő. Az alkotás minden egyes elemét londoni mesteremberek gyártották, a csillogó réz- és üvegeszközök régmúlt idők laboratóriumait idézik.

A dizájner, Lauren Davies azt mondja, hogy az asztalt azoknak tervezte, akik egyszerre szeretnének vigyázni a bőrükre és a környezetükre, és a vegyipar termékei helyett szívesebben kennék magukra saját kölnijüket, festéküket. A rendszerben virágvizek és illóolajok egyaránt gyárthatók. A víz, a gőz, az eszencia útja szitákon, párlókon, jégkockákon keresztül vezet, míg végül folyékony illatszerként cseppen egy üvegcsébe. Közben ízlésünk szerint olajakkal, pigmentekkel dúsíthatjuk a szert.

Tust otthon!

Közben kikeverhetjük a szemünk kiemelésére szolgáló tust is. Ehhez egy mandulaojjal működtetett égőre, és egy makulátlan tisztaságú, fényes rézlapra van szükségünk. Az égő  finom kormot hagy a lemezen, amelyet azután összedolgozunk mandulaolajjal és aloéval, és máris megkaptuk a természetes festéket.

A dizájnstúdió oldalán úgy látjuk, hogy a szerkezet egyelőre nem kapható, csak kiállításokon mutatják be. Ha viszont nem bírjuk kivárni, amíg az üzletekbe kerül, Lauren elérhetőségeit megtaláljuk az oldalon, ahogy egy remek, rövid kis hangulatfilmet is megnézhetünk az alkímista fésülködőasztalának működéséről.