Budapesti fodrászatok: hat kedvenc tavaszra

2014. március 04.
A természettel együtt márciusban te is megújulnál? Összeszedtünk hat olyan budapesti fodrászatot, ahol szerintünk érdemes belevágnod egy frizura-átalakító projektbe!

R2 Hair

Lilunak gyermekkori álma volt a fodrászat, ma pedig up to date fodrászai segítségével ő váltja valóra mások, frizurával kapcsolatos álmait. Hogy mire is számíthatsz az RTL Klub műsorvezetőjének szalonjában? Vidám, dizájnos környezetre, ahol az extravagáns hajaktól egészen a visszafogott beszárításig mindent szívesen vállalnak, és persze nem ritkák a sztárvendégek sem. Ennek ellenére egyik legszimpatikusabb motívuma a szalonnak, hogy minden csütörtökön 50 százalék kedvezménnyel várják a vendégeket.

Budapest, 1052, Régiposta utca 2.


Sáfárik Luxury Salon

Sáfárik Péter Gábor hairstylist fodrászata kicsit sem hétköznapi, és nem csak az ötcsillagért kiáltó környezet miatt. A szalon egy 19. századbeli nagypolgári lakás miliőjét idézi, mégpedig csaknem 6 méteres belmagassággal. Persze a luxus fodrászat erényei nem merülnek ki a különleges hangulatban. A Sáfárik szalonban azt mondják, a divat is lényeges, de az igazi nagy kihívásnak a vendég személyiségéhez és mindennapjaihoz passzoló stílus megtalálását tartják, az pedig alap, hogy a vágást egy alapos konzultáció előzi. A mi szívünknek az egyik mottójuk is nagyon kedves, miszerint „náluk a valódi színt a vendég hozza”.

Budapest, 1061, Andrássy út 10., Stern Palota


Hair-Zone

A „kicsi a bors de erős” kategóriában ezúttal a Duna bal partján, a Jászai Mari tértől öt percre fekvő, Kovács László vezette Hair-Zone fodrászatot indítanánk. Az elegáns, mégis családias hangulatú szalonban a vendég igényeinek gondos feltérképezése ugyanúgy „alap”, mint a jó kávé vagy a formális társalgáson jócskán túlmutató beszélgetések. A master stylist itt „a francia elegáns stílust kedveli” leginkább, míg a vendégek benne a stílusérzékét, és az emlékezőtehetségét, amivel képes mindig felvenni az elejtet fonalat, vagy elraktározni a korábbi látogatások alkalmával jelentkező, frizurával kapcsolatos kéréseket.

Budapest, 1137, Radnóti Miklós utca 41.


Oscar Hair and Beauty

Az olasz iskolát képviselő szalonban egyedülálló technikákra és termékekre számíthatunk, nem utolsósorban pedig természetes alapanyagokra. Erősségeik közé tartoznak a „Haj Spa” kezelések, amivel újraépítik az UV sugaraknak kitett száraz, festett, szőkített, egyenesített, vagy göndörített hajat. A szalon művészeti vezetője, a mesterfodrász Oscar Mercaldi, több éven át Aldo Coppola csapatának tagja volt, amely a legnagyobb divatkreátorokkal, köztük Armanival és Valentinóval és rengeteg top modellel dolgozott együtt.

Budapest, 1061, Paulay Ede utca 37.


Jean Louis David

A francia fodrászszalon-hálózat tavaly októberben debütált Budapesten. Három dolgot biztosan érdemes tudni róluk: bejelentkezés nélkül fogadnak hétfő és péntek között (9-19-ig), remekül vágnak hajat elektromos borotvával és szükség esetén VIP helyiséget is biztosítanak a szépüléshez. Persze további számos etxrával is bírnak, de mi most kettőt említenénk bónuszként. A brand előnye, hogy tényleg kiemelt figyelmet szentel a tréningeknek és fejlesztéseknek, de nekünk az sem mellékes plusz, hogy az alapító mester, Jean Louis David egyedi frizurái már a francia Marie Claire-ről is számos alkalommal köszöntek vissza.

Budapest, 1027, Gyorskocsi utca 22-24.


The Hair

A Balu és Ariel szuperkettős által vezetett szalonban,nincs lehetetlen, de van közvetlenség, jó hangulat és persze mesterfodrászok garantálta szakértelem nagy dózisban. A város szívében lévő fodrászat jelmondata – vagyis, hogy „az a divat, ami jól áll, és amitől jól érzed magad” – ellenére a legújabb trendek szerinti frizuráknak is bajnokai, mégpedig elérhető áron biztosítva mindezt.

Budapest, 1054, Bank utca 1.

A fodrászatok linkjeiért kattints a nevükre!