Alapsminkből alkalmi: lépésről lépésre

2014. március 10.
Bertalan Viki sminkmester múlt héten videó segítségével vezetett be minket az alkalmi smink elkészítésének világába, most pedig lépésről lépésre magyarázza el, milyen trükkök segítségével készíthetünk egy alap make upból különlegeset.

Minden arcforma kedvünkre alakítható jól eltalált smink segítségével. A meghatározó mindig az, hogy milyen alkalomra sminkelünk, és mit akarunk kihangsúlyozni.

A következőkben elárulom, hogy a korábbi videómban már látott natúr sminket, hogy lehet pár perc alatt átalakítani egy hangsúlyosabb, látványosabb sminkké.

Valószínűleg sokan egyetértenek velem, amikor azt mondom, hogy könnyű megmutatni, hogyan és hová helyezzük a tusvonalat, ám csak akkor válik valaki ebben mesterré, amikor rájön, hogy ezzel az egyszerű mozdulattal és eszközzel milyen hatást tud elérni. Az alapsminket úgy változtattam, hogy egy nagy puha ecsettel világos, ezüstös szemhéjfestékkel átsimítottam az egész szemhéjat, amitől egy kicsit hidegebb árnyalatot kap.

A következő lépésként fekete, folyékony szemhéjtussal kihúztam a felső szempillavonalat, belülről kifelé haladva, óvatosan. Minél vastagabb tusvonalat húzunk, annál drámaibb, merészebb lesz az összhatás. (MAC-fluidline-blacktrack)

Megerősítettem a pillákon is a festéket, illetve, ha van rá mód, még felhelyezhetünk néhány tincses műszempillát is, hogy még kifejezőbb legyen a tekintet. Ezt magamnak még én is nehezen csinálom meg, ha lehet, forduljunk szakemberhez. A tartós műszempillát nem szeretem, nagyon rövid ideig szép, utána összekuszálódik, és kevesen találják el a megfelelő méretet, legtöbb esetben a sűrű szempilla sokkal szebb, mint a hosszú, ráadásul a szempillákat nagyon megterheli, így azok gyorsabban kihullanak.  

Az ajkak formájának megváltoztatásához elég egy ceruza és egy rúzsecset. Ezekkel alig észrevehetően vagy drámaian megváltoztathatjuk a száj és az arc összhatását. Sötét szájkontúrceruzával körülhatárolhatjuk, illetve ha kell, kitölthetjük az ajkakat.

Fontos, hogy a ceruza mindig hegyes legyen, csak így lehet vele pontosan dolgozni. Végső simításként egy látványos, bordó rúzzsal tettem kihívóvá az ajkakat. De lehet ez piros vagy bármilyen merész szín.  Ezt rúzsecsettel vittem fel, mert így pontosabban lehet a széleket meghúzni.

A smink elkészülése után már nincs más dolgunk, mint bezsebelni a bókokat.