Csodatapasz lehet a botox helyettesítője

2014. március 20.
Alvás közben szépülni – régi vágyunk. A Realine új csodatapasza éppen így tünteti el a ráncainkat. Nem álom.

A botoxtól a vámpírkezelésen át a NASA által kifejlesztett krémekig: a ráncok elleni harcot manapság már csúcsmodern kutatások kísérik. A Realine Beauty azonban nem állt be a sorba: az általuk kínált csodaszer mindössze egy tapasz 28 fontért (mintegy tízezer forintért), mely alvás közben segít kisimítani a ráncainkat.

Használata is igen egyszerű: a tapaszt a megtisztított homlokrészre kell felhelyezni úgy, hogy közben ujjainkkal a bőrt széthúzzuk, feszesen tartjuk, majd az éjszaka folyamán rajta hagyjuk. Ezalatt az idő alatt a letapasztott rész nem mozog, így a bőr „megtanulja”, hogyan lazuljon el, és a kisimult hatás a tapasz eltávolítása után is megmarad. A csodaszer egyébként nemcsak otthon, hanem utazás közben is használható. A Realine vitathatatlan előnye más egyéb módszerekkel szemben, hogy garantáltan hipoallergén.

Feltalálója, a Realine-t megalapító Robin Capstick célja egy hatékony, könnyen használható, nagy bőrterületen alkalmazható ránctalanító termék megalkotása volt. Fontos volt számára az is, hogy a ragasztóanyag bőrbarát legyen, ugyanakkor igazoltan elősegítse az izmok ellazulását a homlokon.

De vajon valóban működik a tapasz?

A klinikai körülmények között tesztelt felhasználók 84%-a szerint egyértelműen kisimultabbak lettek a ráncaik a Realine termék használatát követően. Egy azonban biztos: a tapasz a már kialakult, mélyebb ráncok eltüntetésében nem segít, és – mivel anti-aging összetevőt nem tartalmaz – folyamatosan kell használni ahhoz, hogy az elért hatás megmaradjon.

Hasonló terméket egyébként már 1889-ben is kifejlesztett Margaret Kroesen Frownies néven a zongoraművész lányának, hogy fárasztó koncertútjai során is megőrizhesse szép vonásait. Később a Frownies meghódította a Broadway-t és Hollywood-ot is.