Maggie the beautyjunkie: Egy jó parfüm felér egy kézfogással

2014. április 14.
Elcsábul, ha meglát egy gyönyörű pirosítót, de ha a valódi szépségről van szó, akkor a belső kisugárzásra szavaz. Az egyik legnépszerűbb beautyblogger, Maggie the beautyjunkie ezentúl a Marie Claire oldalán is rendszeresen megosztja veletek a legújabb szépségtrendeket és .trükköket.

Az egyik legnépszerűbb blogger vagy, főleg szépséggel és divattal foglalkozol. Miért kezdtél el blogolni?

2010 nyarán, egy vizsgaidőszak közepén indítottam a blogot, ami elsősorban kikapcsolódás és hobbi volt. Rengeteg Youtube-videót néztem és állandóan a külföldi site-okat olvasgattam a kozmetikai termékek titkaiért. Mivel akkor még csak egy-két hasonló témájú magyar oldallal találkoztam, elindítottam a sajátomat is. Mára persze a témák sora is bővült, de a mai napig el tudok gyengülni egy szép pirosítótól vagy egy jó arckrémtől.

Mit jelent neked a szépség?

Az összhangot. Rengeteg divatirányzatot,- emberi arcot, zenét vagy akár építészeti stílust- szépnek látok, ha azt érzem, hogy megvan benne az egyensúly. Ha sminkelek, ruhát választok vagy éppen a lakást csinosítom, mindig arra törekszem, hogy meglegyen a harmónia, és akkor elégedett vagyok. Nagyon igaz mondásnak tartom, hogy a szépség belülről fakad, hiszen, ha rendben vagyunk önmagunkkal, akkor ez a külsőnkön is meglátszik és a környezetünknek is feltűnik majd.

Coco Chanel szerint „az a nő, aki parfümöt nem visel, annak jövője sincs”. Egyetértesz vele?

Az biztos, hogy az első találkozásnál nagy szerepe lehet egy parfümnek, sok esetben felér akár egy határozott kézfogással is. Szerintem szuper dolog, ha valaki megtalálja a „védjegyét” az illatok között, de ugyanígy alkalmakhoz is lehet igazítani, hogy éppen melyik parfüm után nyúlunk. Nálam abszolút a készülődési rituálék utolsó lépése, – egyfajta befejező mozdulat-, hogy rúzsozás után magamra fújom az aktuális kedvenc parfümöm.

Milyen apró sminktrükkre esküszöl, ami mindig bejön?

Nagyon szeretem a felső vízvonalamat fekete ceruzával kihúzni, sűrűbbnek hat tőle a szempillasor. Ez apróság, de annyit dob az összképen! Az egyik kedvenc sminktermékem, az YSL Touche Éclat korrektor pedig mindig velem van, mert pillanatok alatt felfrissíti a tekintetem és a megfelelő helyekre feltéve, csodát tud művelni a fáradt arcbőrrel.

Miről fogsz nekünk blogolni?

Smink- és hajtrendekről, szépségtrükkökről, újdonságokról és termékekről, amikre érdemes lehet odafigyelni vagy valamiért innovatívak. Mindezt a bloghoz hasonlóan saját képekkel és iránymutatásokkal teletűzve, hogy bebizonyítsam, bárki alkalmazni tudja őket.