3 szuper verzió a hajpántviseléshez

2014. április 22.
Beauty bloggerünk, Magdi a Beauty Junkie blog szerzője ezen a héten a hajpántok világába kalauzol el bennünket, és mutat pár mesteri trükköt, amivel feldobhatjuk frizuránkat a hétköznapokon.

Sziasztok!

Nagyon megörültem, amikor a tavaszi frizuratrendek között böngészve megláttam, hogy nagy kedvenceim, a hajpántok/hajráfok újra fénykorukat élik. Egész kiskoromtól valami különös kötődésem van hozzájuk és időről időre beszerzek néhányat. Azért szeretem őket, mert egy nagyon egyszerű darabbal is feldobhatunk akár egy egyszerű copfot is. A különlegesebb, díszes verziókkal pedig tökéletes esti frizurát is készíthetünk pillanatok alatt. Egyébként nagyon praktikus is: nem lóg a szemünkbe a hajunk, és sok esetben plusz tartást ad az egész frizurának.

Most három kedvenc variációmat mutatom meg a múlthétről, amiket természetesen hajpántok nélkül is el tudtok készíteni.

Amiket én használtam: L’Oréal Elnette hajlakk, Kérstase hajolaj, L’Oreal Professionel texturizáló fénypaszta, hajfánk, hajgumi, hullámcsat, tupírfésű, átlátszó hajgumi

Hétköznapokon gyakran hordom lófarokba kötve a hajam. Általában középmagasságban megkötöm, majd egy tinccsel körbetekerem a hajgumit, hogy ne látszódjon. Mielőtt felkötöttem volna a hajam, ezúttal kicsit megtupíroztam, hogy legyen egy kis volumen a fejtetőn. Utolsó simításként egy kis olajat szoktam a végébe dörzsölni, ettől fényesebb és rendezettebb lesz. A szokásos rutin végén egy hangsúlyos, aranyszínű levelekkel díszített hajráffal dobtam fel az unalomig hordott frizurám.

A hosszú hajban az egyik legjobb dolog szerintem, hogy lehet fonni! A kedvencem a halszálkafonás, mert már önmagában is nagyon látványos. Egy kis texturizáló pasztát oszlattam el a hajamon, aztán oldalra fésültem, fül magasságban elkezdtem befonni, a végén pedig egy átlátszó hajgumival rögzítettem. Utolsó lépésként három különböző vékony hajdísz került fel.

Amióta beszereztem a hajfánkot, sokkal bátrabban állok neki a kontyoknak. Most egy picit lazább verziót készítettem, nem zavart, ha nincs minden tincs tökéletesen a helyén, ettől picit romantikus hatása lett. Az egész napos rohanás után, az esti programom előtt mindössze annyit tettem, hogy egy gyöngyökkel díszített hajpánttal megkoronáztam az egészet és indulhattam is tovább.

Remélem, tetszik nektek is és kipróbáljátok valamelyiket!

Magdi