Orchidea lila: fesd a szemed az év színével

2014. április 28.
Lesd el bloggerünk, Magdi trükkjeit, és építsd be sminkjeidbe az év színét, a ragyogó orchidea lilát.

Sziasztok!

A Pantone szerint a „Radiant Orchid” vagyis a ragyogó orchidea az év színe. Ruhákban, kiegészítőkben könnyebb helyzetben vagyunk, ha a trendszínnel szeretnénk kicsit felfrissíteni magunkat, de mi a helyzet a sminkekkel? A legegyszerűbb és talán leglátványosabb megoldás egy gyönyörű erőteljes rúzs, de lássuk be, ez a hétköznapokban igencsak feltűnést keltő darab és a legtöbb munkahelyre sem a legelőnyösebb választás.

A lila szemhéjpúderektől sokan tartanak – én is óvatosan nyúlok utánuk reggelente – mert bizonyos esetekben fáradt, beteg szemeket  látunk viszont a tükörben. A kulcs itt is az egyensúly, illetve a megfelelő színek kiválasztása. Én most egy abszolút szemhangsúlyos sminket készítettem el, a lila több árnyalatát is használtam, úgy, hogy a külső sarok felé sötétedjenek. Az arc többi részére visszafogottabb színeket használtam, világos rózsaszín pirosítót és nude rúzst.

Visszatérve a „betegszem” hatásra, én ezeket vetem be, ha valamilyen extrább színnel dolgozom a szemhéjamon:

1. KORREKTOR

A szem alatti területet valamilyen fényvisszaverő pigmenteket is tartalmazó, általában ecsetes folyékony korrektorral világosítom. Ez szerintem ebben az esetben különösen fontos, hiszen a lila színtől beesettnek és karikásnak tűnhet a szemünk, ettől viszont picit nyitottabb és frissebb lesz a tekintetünk.



2. ALSÓ VÍZVONAL

Az alsó vízvonalat egy bőrszínű vagy fehér szemceruzával szoktam színezni. Ez optikailag szintén nyitja a tekintetet, és ellensúlyozza a sötétebb szín kissé szűkítő hatását.

3. NATÚR SZÍNEK

Ha egy élénkebb színt használok a szemhéjamon, akkor az az alapelvem, hogy egy matt, természetes barnával tompítok rajta picit. Most a mélyítő vonalba került egy matt középbarna szín egy pufi ecsettel eldolgozva a szemöldökcsont felé, és végül egy matt bőrszínnel tovább finomítottam a széleken. Ez egy kicsit levett a lila vibrálásából és jóval hordhatóbbá tette a színt.

Ti használtok lila szemhéjpúdert vagy inkább a természetes árnyalatok hívei vagytok?

Remélem egy kicsit meghoztam a kedvetek hozzá és kipróbáljátok!

Magdi